Dagens sunne middagstips

Hei!

Dagens middagstips er en gryterett med kjøtt og rotgrønnsaker. Vil du ha kjøtt til er det lurt å velge kjøtt  som oksehøyrygg da kjøttet blir mørt og godt.   Dette er en middag proppfull av vitaminer og mineraler som kan nytes med god samvittighet.

Ønsker deg en nydelig dag <3 


 

Gryte med rotgrønnsaker og kjøtt

(4 porsjoner)

ca 500 gram kjøtt av oksehøyrygg

ca 200 gram kålerabi

ca 250 gram sellerirot

3 stk middelsstore poteter

1 stor gulrot

2 terninger med grønnsaksbuljong

2 stk sjalottløk

 ca 1  liter vann

litt persille

1 ts maldon salt

1 ts pepper

ca 2 ss olivenolje

 

Skjær kjøttet i terninger.

Stek løk i olivenolje og tilsett kjøttet i en gryte.

Skrell og skjær potetene, kålrabi, gulrot og sellerirot  i terninger og hell det over i gryten med kjøttet. Bland sammen. 

Tilsett persillen,buljongterningene, salt og pepper. Stek alt uten vann i ca 5 minutter før du tilsetter 1 liter vann.

Sett lokket halvveis på og la det kokes på middelshøy temperatur i ca 45 minutter.   

Da er det klart for å serveres!

Håper det smaker!

  


 

#Spisogspar #mat #middag #grytekjøtt #mamma #mammablogg #mat #helse #livsstil #hverdag #blogg #mars #sunt #godt #gryte #grønnsaker #hverdag #foto #Norge #Bergen #vår #vinter #matglede #helse #bilder #oppskrift #tips

22 kommentarer

Siste innlegg