Litt sunnere suksess-kake til påske (lavkarbo og glutenfri)

Hei!

Kake og egg hører med til påsken, og idag koste vi oss med denne lavkarbo suksess-kaken pyntet med sjokolade egg. 

Denne kaken inneholder ca 10 gram karbohydrater pr stykke visst du deler kaken i 8 deler  og sjokolade eggene inneholder ca 10 gram karbohydrater. Jeg har i denne oppskriften blandet sukker og sukrin gold for å unngå den metalliske smaken av sukrin, men  vil du ha den søtere tilsetter du mer sukker eller  sukrin gold.

Jeg bruker hele mandler som jeg maler til mandelmel, da blir ikke bunnen tørr.

Ønsker deg en fin søndag!







 

Lavkarbo sukses- kake

(ca 18 dm kakeform)

 

Mandel bunn

ca 140 gram mandelmel

4 eggehviter

10 gram økologisk sukker

80 gram sukrin gold

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Visp eggehviter til en fluffy krem som kan stå av seg selv. (Ta vare på eggeplommene til den gule kremen på toppen)

Bland sukrin, sukker og mandelmel sammen.

Vend forsiktig inn mandelmel - og sukrinblandingen i den fluffy eggehviten.

Kle en kakeform med bakepapir og hell kakerøren i formen og sett midt i stekeovnen i ca 20 - 25 minutter.

 

 Krem

4 eggeplommer

2 dl vikingmelk

ca 10-20 gram økologisk sukker

ca 40 gram sukrin melis

1/2 vaniljestang (frøene) / 1/2 ts vaniljepulver

1 ts psyllium

 50 gram smør  (når kremen er avkjølt)

 

Visp sammen eggeplommene, vikingmelk, vaniljefrø, psyllium og sukrin melis i en kasserolle mens du varmer opp og lar det småkoke mens du visper til litt tykk gul krem.

La den gule kremen avkjøles før du tilsetter litt og litt smør  før du heller den gule smørkremen over kakebunnen. 

Jeg  legger kakeformen (sidestykket) rundt kakebunnen når jeg heller kremen over så den ikke flyter utover. 

Sett den i kjøleskapet i ca to timer. 

Før servering tar du bort kakeformen rundt kaken, pynt gjerne med bringebær og et dryss av revet sjokolade og sukrin melis over hele kaken.

Håper det smaker!

 



 

 

#spispogspar #blogg #matglede #oppskrift #suksesskake #suksessterte #påske #påskekake #mamma #diabetes #lavkarbo #mat #tips #bilde #foto  #glutenfri

17 kommentarer

kreativemeeg

09.04.2017 kl.19:12

Nå fikk jeg lyst på kake! Såg kjempe god ut :)

spisogspar

09.04.2017 kl.19:13

kreativemeeg: Tusen takk <3

lykkebobla

09.04.2017 kl.19:23

Så fin påskekake , dette var min absolutte favorittkake når jeg var liten :)

spisogspar

09.04.2017 kl.19:37

lykkebobla: Tusen takk <3 ja den er veldig god :))

ladyaugust

09.04.2017 kl.19:48

Den ser helt himmelsk ut! Smaker den like godt som vanlig suksessterte? <3 Ha en goood kveld kjære du <3

spisogspar

09.04.2017 kl.19:54

ladyaugust: Tusen takk <3 Den er ikke like søt på smak, da må en nok bruke sukker :))

spisogspar

09.04.2017 kl.19:54

ladyaugust: God kveld til deg <3

frodith

09.04.2017 kl.19:51

Den ser veeeeeldig god ut hvertfall :-)

spisogspar

09.04.2017 kl.19:53

frodith: Tusen takk :D Den var veldig god synes jeg :))

ladyaugust

09.04.2017 kl.20:16

Tror jeg må prøve din variant :D Takk for oppskrift <3

spisogspar

09.04.2017 kl.22:49

ladyaugust: Så koselig:) Håper du liker den :D

dvergpinschere i mitt hjerte

09.04.2017 kl.20:25

Så bra med et sunnere alternativ..flott tips!

spisogspar

09.04.2017 kl.22:49

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3

Nora Piscopo

10.04.2017 kl.10:36

Åå så godt! Nå fikk jeg kjempe lyst på sånn kake!

spisogspar

10.04.2017 kl.10:50

Nora Piscopo: Tusen takk <3

Vilde

10.04.2017 kl.12:00

Det så heelt sykt godt ut :D

PS: Jeg har en påskekonkurranse på bloggen nå, bli gjerne med :-D

spisogspar

10.04.2017 kl.13:19

Tusen takk ?

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits