Litt sunnere suksess-kake til påske (lavkarbo og glutenfri)

Hei!

Kake og egg hører med til påsken, og idag koste vi oss med denne lavkarbo suksess-kaken pyntet med sjokolade egg. 

Denne kaken inneholder ca 10 gram karbohydrater pr stykke visst du deler kaken i 8 deler  og sjokolade eggene inneholder ca 10 gram karbohydrater. Jeg har i denne oppskriften blandet sukker og sukrin gold for å unngå den metalliske smaken av sukrin, men  vil du ha den søtere tilsetter du mer sukker eller  sukrin gold.

Jeg bruker hele mandler som jeg maler til mandelmel, da blir ikke bunnen tørr.

Ønsker deg en fin søndag!

 

Lavkarbo sukses- kake

(ca 18 dm kakeform)

 

Mandel bunn

ca 140 gram mandelmel

4 eggehviter

10 gram økologisk sukker

80 gram sukrin gold

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Visp eggehviter til en fluffy krem som kan stå av seg selv. (Ta vare på eggeplommene til den gule kremen på toppen)

Bland sukrin, sukker og mandelmel sammen.

Vend forsiktig inn mandelmel – og sukrinblandingen i den fluffy eggehviten.

Kle en kakeform med bakepapir og hell kakerøren i formen og sett midt i stekeovnen i ca 20 – 25 minutter.

 

 Krem

4 eggeplommer

2 dl vikingmelk

ca 10-20 gram økologisk sukker

ca 40 gram sukrin melis

1/2 vaniljestang (frøene) / 1/2 ts vaniljepulver

1 ts psyllium

 50 gram smør  (når kremen er avkjølt)

 

Visp sammen eggeplommene, vikingmelk, vaniljefrø, psyllium og sukrin melis i en kasserolle mens du varmer opp og lar det småkoke mens du visper til litt tykk gul krem.

La den gule kremen avkjøles før du tilsetter litt og litt smør  før du heller den gule smørkremen over kakebunnen. 

Jeg  legger kakeformen (sidestykket) rundt kakebunnen når jeg heller kremen over så den ikke flyter utover. 

Sett den i kjøleskapet i ca to timer. 

Før servering tar du bort kakeformen rundt kaken, pynt gjerne med bringebær og et dryss av revet sjokolade og sukrin melis over hele kaken.

Håper det smaker!

 

 

 

#spispogspar #blogg #matglede #oppskrift #suksesskake #suksessterte #påske #påskekake #mamma #diabetes #lavkarbo #mat #tips #bilde #foto  #glutenfri

17 kommentarer

Siste innlegg