Oppskrift på kjempegode og fiberrike polarbrød

Hei!

Her i huset elsker barna polarbrød, og disse er spesielt gode da de er hjemmelaget! Når du lager de selv slipper du mange skumle tilsetningsstoffer som de polarbrødene i butikken inneholder, og de hjemmelagde smaker såååå mye bedre! Istedet for raffinert sukker (som mange omtaler som  gift for kroppen) har jeg brukt honning.  Av denne oppskriften får du ca 20 polarbrød. Polarbrødene kan fryses, og lett tines opp  på kjøkkenbenken (tines på 30 minutter) når en har lyst på.  De smaker kjempegodt og  er super matpakke mat!

Ønsker deg en fin søndag!


 

Polarbrød

(ca 20 stk)

 

500 gram fint spelt mel (beregn litt ekstra mel til utbaking)

450 gram havremel

1/2 pose tørrgjør

2 ss honning

1 ts havsalt

ca 6 dl melk (lett varmet,  ca 30 grader)

1 dl nøytral matolje

(Stekes på 225 grader.)

 

Start med å blande det tørre sammen.

Ha  gjæren oppi og lett varmet melk, honning og matolje, deigen skal være ganske våt.

La deigen gå i en foodprosessor i ca 10 minutter før den skal heves på et lunt sted i ca 1 time.

Del så deigen i to deler og hver deig i ca 10 mindre deler som du ruller til små boller.


 

Trykk, eller kjevle de flate, ca 1 cm tykke.  Legg de på en stekeplate ikledd bakepapir, trykk små huller i deigen med en spisepinne eller lignende, og la de etterheve i ca 15 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Stekes midt i ovnen i ca 7- 10  minutter, lurt å følge med da de ble stekte fort!

Når de er ferdige legg de på rist  for avkjøling under  et kjøkkenhåndkle så de holdes myke.

Vil du fryse de ned bør du vente til de er helt avkjølte, så kan du pakke de inn i plast og legge de i fryseren. 

Håper det smaker!

 


 

 

 

 #polarbrød #mat #blogg #hverdag #mamma #livsstil #kosthold #matblogg #hverdag #helse #matglede #hjemmelaget #tips #helg #søndag #mandag #uke #oppskrift #familie #matpakke #matpakketips #april #vår

14 kommentarer

Siste innlegg