Marengs-topper /pikekyss til 17.mai

Hei!

  Marengs-topper /pikekyss er utrolig lett å lage, og deler du røren i 3 skåler  og farger de feks rød og blå så får du pikekyss i rødt, hvitt og blått, perfekt til 17.mai, både som pynt og som kos . 

Mine pikekyss er lyserosa og lyseblå, de ble laget til en barnebursdag  (i fjor).



 Pikekyss /marengs

(ca 30 stk) 

 

 ♥3 eggehviter

 ♥1 knivspiss salt

 ♥2 ts vaniljepulver

 ♥100 gram sukker

 ♥konditorfarge (kan sløyfes) gjerne rød og blå til 17.mai

 

Sett stekeovnen på 100 grader.

Miks med en mikser eggehvite, salt og vaniljesukker på høy hastighet til det blir stivt skum.



Tilsett sukker mens du mikser og kjør til det blir stiv og blank marengs.

Det skal være så stivt at du kan snu skålen opp ned uten at det faller ut da er det ferdig!



Vend lett sammen med en slikkepott.

Visst du vil ha 3 forskjellige farger på marengsen fordel marengsen i 3 skåler (rødt, hvitt og blått)

Tilsett noen dråper ulik konditorfarge i 2 av skålene og bland fargen lett inn i marengsen.

Fyll marengsen i sprøyteposer med stor tipp og sprøyt ut små marengstopper på en stekeplate med bakepapir.



Stek marengsen i ca 45 minutter. Du kan sette begge platene inn samtidig.



Skru av stekeovnen og la marengsen stå i ovnen i ytterligere 1 time til de er helt tørre. 

 

Da er de klare til å nytes!

Marengsen  kan oppbevares lenge i en kakeboks.

Ha en fin dag!

 

 

 

#spisogspar #hverdag #matglede #kos #17mai #hverdag #helg #marengs #pikekyss #lørdag #mat #blogg #søtt #godt #mai #oppskrift #tips #hjemmelaget

19 kommentarer

Hverdagslykker

10.05.2017 kl.11:14

Nam nam! Har tenkt til å prøve meg på noe liknende til dåpen over sommeren :) Skal stekeovnen stå åpen etter at den er skrudd av, eller skal døren være lukket den timen?

spisogspar

10.05.2017 kl.11:20

Hverdagslykker: Døren på stekeovnen må være lukket. Det pleier jeg å gjøre :)

lisarorvik

10.05.2017 kl.11:35

Dette så jo bare helt nydelig ut da :)

spisogspar

10.05.2017 kl.11:36

lisarorvik: Tusen takk <3 Så kjekt å høre :))

Victoria Larsen

10.05.2017 kl.11:43

Disse ser kjempe gode ut og er kjempe fine å se på også! :)

spisogspar

10.05.2017 kl.11:47

Victoria Larsen: Tusen takk <3 Ja pikekyss kan være fint å pynte med også :D

annebe

10.05.2017 kl.12:10

De så søte ut... og smaken er nok søt også..hehe...

spisogspar

10.05.2017 kl.12:31

annebe: Ja disse er søte :D

EtVennligPuff

10.05.2017 kl.13:46

Oj oj.. Disse så jo bare SÅ gode ut da! ;-)

<3 Håper dagen og uken er fin!? Klemmer

Oda

10.05.2017 kl.15:57

ååå så fine! så godt ut :D

spisogspar

10.05.2017 kl.16:17

Oda: Tusen takk :D

frodith

10.05.2017 kl.16:17

Tenk å lage kaker i de fine fargene da :-)) Fantastisk <3

spisogspar

10.05.2017 kl.16:18

frodith: Tusen takk :)) Ja de er fine å pynte med også :D

dvergpinschere i mitt hjerte

10.05.2017 kl.18:00

Namm..men jeg syns ofte de ser bedre ut en de smaker...hihih..er litt vel søtt..;-) Flott tips!

spisogspar

10.05.2017 kl.18:01

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja de er søte, veldig søte, men også fine å dekorere med på feks 17.mai bordet :D

Tessa Bennett

11.05.2017 kl.04:43

Åh, så søte de var! De så kjempe gode ut :)

spisogspar

11.05.2017 kl.12:33

Tessa Bennett: Tusen takk <3

RebeccaHasselgard

11.05.2017 kl.15:55

så utrolig fine! :)

spisogspar

11.05.2017 kl.21:54

RebeccaHasselgard: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits