Sitronfromasj (lavkarbo)

Hei!

Sitronfromasj var den første desserten jeg lærte å lage, vi laget den i Heimkunnskapstimene  (skolekjøkken) på barneskolen i 4. klasse tror jeg det var, og  etter det var jeg "bitt av basillen" he,he.  Idag har jeg laget en bringebær saus til, oppskrift står nedenfor. Denne sitronfromasjen er lavkarbo og med få karbohydrater kan denne desserten nytes av de fleste med god samvittighet! 

Sitronfromasj

(ca 4 -5 porsjoner)

 

4 plater gelatin

2 dl kremfløte

2 egg

ca 5 ss sukrin melis eller annen søtning (tilsvarende 1 dl sukker)

saft av 1 sitron

 

Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i ca 10 minutt til de  er myke.

Visp fløten til krem, men pass på å ikke vispe for mye.

Visp egg og søtning til luftig og lys eggedosis.

Press saft av en sitron i en skål.

Ta gelatinplatene opp av vannet og press vannet av de, ligg de i en bolle og hell over ca 4 ss med kokende vann mens du rører godt/ visper til gelatinen er helt oppløst. La det stå litt og avkjøles.

Hell sitronsaften i eggedosisen mens du rører hele tiden, så heller du gelatinen over på samme måte.

Bland inn kremen.

Hell fromasjen over i en stor glass skål eller over på glass.  Sett det så i kjøleskapet og la det stå  til den er stivnet, gjerne over natten.

Denne desserten er kjempegod med bringebærsaus til.

 

Bringebærsaus

200 gram bringebær

ca 3 ss sukrin melis eller annen søtning

 

Gi et lite oppkok mens du rører bringebær og søtning sammen. 

Hell det over i en sil med en skål under, så presser du saften ut av bærene med en skje eller en sleiv.  

Bringebærsausen renner ned i skålen under.

 

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #dessert #sitronfromasj #fromasj #sitron #bringebærsaus #godt #nyt #helg #kos #hverdag #uke #livet #høst #sol #bergen 

14 kommentarer

ladyaugust

03.09.2017 kl.15:18

Oooooh det der skal jeg lage, helt klart ! Tennene løper i vann, det ser sååå digg ut og elsker sitronfromasj :D Tusen takk for oppskrift og bilder ! Og good søndag <3

spisogspar

03.09.2017 kl.15:34

ladyaugust: Hihi, så kjekt å høre :D <3 Kos deg med søndagen <3

annebe

03.09.2017 kl.17:12

Hadde ofte det da jeg var barn, men kan ikke huske jeg har laget det.. men fikk lyst nå :)) Ser veldig godt ut <3 Ha en fin kveld <3

spisogspar

03.09.2017 kl.17:30

annebe: Tuuusen takk <3 Ja det er veldig godt, selv som sukkerfri fromasj ble den søt og god på smak :D Ha en flott kveld videre <3 Klem :))

elisebr

03.09.2017 kl.18:17

Så nydelig og god den så ut! :) <3Fikk flashback til heimkunnskapstimene der vi lagde sitronformasj :)

spisogspar

03.09.2017 kl.18:32

elisebr: Hihi, ja dere også gjorde det :)) Så moro :)) Tusen takk <3

frodith

03.09.2017 kl.19:37

Veldig godt med den bringbærsausen i tillegg da, og det gjorde den enda mer fristende liksom. Fine farger :-)

spisogspar

03.09.2017 kl.20:06

frodith: Tusen takk :)) Kjekt at du synes det <3 Ja den bringebærsausen gjør den ekstra god synes jeg :))

Victoria Grøtting

03.09.2017 kl.22:20

Dette så veldig godt ut! Fine farger og ser for meg at den er frisk og god!

spisogspar

03.09.2017 kl.22:21

Victoria Grøtting: Tusen takk <3 Ble veldig godt ja :))

Silje

04.09.2017 kl.10:36

Åh, så fristende :) aldri smakt det før

spisogspar

04.09.2017 kl.10:43

Silje: Da er det på tide :)) Det er bare den beste desserten :))

lisebrevik

06.09.2017 kl.23:05

Åh, så godt! :D

spisogspar

06.09.2017 kl.23:46

lisebrevik: Ja sitronfromasj er kjempegodt! <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits