Sitronfromasj (lavkarbo)

Hei!

Sitronfromasj var den første desserten jeg lærte å lage, vi laget den i Heimkunnskapstimene  (skolekjøkken) på barneskolen i 4. klasse tror jeg det var, og  etter det var jeg “bitt av basillen” he,he.  Idag har jeg laget en bringebær saus til, oppskrift står nedenfor. Denne sitronfromasjen er lavkarbo og med få karbohydrater kan denne desserten nytes av de fleste med god samvittighet! 

Sitronfromasj

(ca 4 -5 porsjoner)

 

4 plater gelatin

2 dl kremfløte

2 egg

ca 5 ss sukrin melis eller annen søtning (tilsvarende 1 dl sukker)

saft av 1 sitron

 

Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i ca 10 minutt til de  er myke.

Visp fløten til krem, men pass på å ikke vispe for mye.

Visp egg og søtning til luftig og lys eggedosis.

Press saft av en sitron i en skål.

Ta gelatinplatene opp av vannet og press vannet av de, ligg de i en bolle og hell over ca 4 ss med kokende vann mens du rører godt/ visper til gelatinen er helt oppløst. La det stå litt og avkjøles.

Hell sitronsaften i eggedosisen mens du rører hele tiden, så heller du gelatinen over på samme måte.

Bland inn kremen.

Hell fromasjen over i en stor glass skål eller over på glass.  Sett det så i kjøleskapet og la det stå  til den er stivnet, gjerne over natten.

Denne desserten er kjempegod med bringebærsaus til.

 

Bringebærsaus

200 gram bringebær

ca 3 ss sukrin melis eller annen søtning

 

Gi et lite oppkok mens du rører bringebær og søtning sammen. 

Hell det over i en sil med en skål under, så presser du saften ut av bærene med en skje eller en sleiv.  

Bringebærsausen renner ned i skålen under.

 

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #dessert #sitronfromasj #fromasj #sitron #bringebærsaus #godt #nyt #helg #kos #hverdag #uke #livet #høst #sol #bergen 

16 kommentarer

Siste innlegg