Hei!
Sitronfromasj var den første desserten jeg lærte å lage, vi laget den i Heimkunnskapstimene (skolekjøkken) på barneskolen i 4. klasse tror jeg det var, og etter det var jeg “bitt av basillen” he,he. Idag har jeg laget en bringebær saus til, oppskrift står nedenfor. Denne sitronfromasjen er lavkarbo og med få karbohydrater kan denne desserten nytes av de fleste med god samvittighet!
Sitronfromasj
(ca 4 -5 porsjoner)
4 plater gelatin
2 dl kremfløte
2 egg
ca 5 ss sukrin melis eller annen søtning (tilsvarende 1 dl sukker)
saft av 1 sitron
Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i ca 10 minutt til de er myke.
Visp fløten til krem, men pass på å ikke vispe for mye.
Visp egg og søtning til luftig og lys eggedosis.
Press saft av en sitron i en skål.
Ta gelatinplatene opp av vannet og press vannet av de, ligg de i en bolle og hell over ca 4 ss med kokende vann mens du rører godt/ visper til gelatinen er helt oppløst. La det stå litt og avkjøles.
Hell sitronsaften i eggedosisen mens du rører hele tiden, så heller du gelatinen over på samme måte.
Bland inn kremen.
Hell fromasjen over i en stor glass skål eller over på glass. Sett det så i kjøleskapet og la det stå til den er stivnet, gjerne over natten.
Denne desserten er kjempegod med bringebærsaus til.
Bringebærsaus
200 gram bringebær
ca 3 ss sukrin melis eller annen søtning
Gi et lite oppkok mens du rører bringebær og søtning sammen.
Hell det over i en sil med en skål under, så presser du saften ut av bærene med en skje eller en sleiv.
Bringebærsausen renner ned i skålen under.
Server og nyt!
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #dessert #sitronfromasj #fromasj #sitron #bringebærsaus #godt #nyt #helg #kos #hverdag #uke #livet #høst #sol #bergen
Oooooh det der skal jeg lage, helt klart ! Tennene løper i vann, det ser sååå digg ut og elsker sitronfromasj 😀 Tusen takk for oppskrift og bilder ! Og good søndag <3
ladyaugust: Hihi, så kjekt å høre 😀 <3 Kos deg med søndagen <3
Hadde ofte det da jeg var barn, men kan ikke huske jeg har laget det.. men fikk lyst nå :)) Ser veldig godt ut <3 Ha en fin kveld <3
annebe: Tuuusen takk <3 Ja det er veldig godt, selv som sukkerfri fromasj ble den søt og god på smak 😀 Ha en flott kveld videre <3 Klem :))
Så nydelig og god den så ut! 🙂 <3Fikk flashback til heimkunnskapstimene der vi lagde sitronformasj 🙂
elisebr: Hihi, ja dere også gjorde det :)) Så moro :)) Tusen takk <3
Veldig godt med den bringbærsausen i tillegg da, og det gjorde den enda mer fristende liksom. Fine farger 🙂
frodith: Tusen takk :)) Kjekt at du synes det <3 Ja den bringebærsausen gjør den ekstra god synes jeg :))
Dette så veldig godt ut! Fine farger og ser for meg at den er frisk og god!
Victoria Grøtting: Tusen takk <3 Ble veldig godt ja :))
Åh, så fristende 🙂 aldri smakt det før
Silje: Da er det på tide :)) Det er bare den beste desserten :))
Åh, så godt! 😀
lisebrevik: Ja sitronfromasj er kjempegodt! <3
Er det bær eller hva er det du har pyntet med på toppen. Det som ligger oppå bringebærsausen i hvite skiver??
Det er en liten krem-klatt 🙂
Hei 😊
Hvor mye karbohydrater er det i et glass? 😊
Va 1 – 1,5 gram karbo per glass. 🙂