Bringebær mousse (lavkarbo)

Hei!

Så var det helg - igjen!  Tiden går bare så fort! Og idag vil jeg dele en oppskrift på bringebær mousse som er kjempegodt og veldig enkelt å lage! Bringebær mousse er en god og frisk dessert som kan fint nytes som den er, men er også kjempegod som topping og /eller fyll på kaker feks rullekake!  Den passer både til sjokolade og vanilje kake.

Bringebær mousse

(2 porsjoner)

3 gelatinblader

260 gram bringebær (jeg brukte frosne)

ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)

2 dl kremfløte

 

Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.

Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.

Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene. 

Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.

Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om. 

Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.

Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye. Visp så inn den stivnete bringebærsaften.

Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!

 

Håper det smaker!

God helg!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #lavkarbomousse #mat #dessert #kake #helg #hverdag #sunt #godt #bringebærmousse #bringebær #sukrin 

 

 

 

12 kommentarer

Danian. Gutteblogger

08.09.2017 kl.12:02

Å det der så kjempe godt ut

spisogspar

08.09.2017 kl.12:08

Danian. Gutteblogger: Tusen takk <3

annebe

08.09.2017 kl.12:20

Du altså.. lager så mye som ser fristende ut :)) God helg <3

spisogspar

08.09.2017 kl.12:22

annebe: Tuuuusen takk :D Så kjekt at du synes det <3 God helgeklem <3

frodith

08.09.2017 kl.12:32

Mousse er godt, i alle varianter :-)

spisogspar

08.09.2017 kl.12:39

Ja det er veldig godt :))

Iselin Renée

08.09.2017 kl.20:23

Det så kjempe godt ut, tror du det funker like bra med agar i stedet for gelatin? :)

spisogspar

08.09.2017 kl.20:45

Iselin Renée: Tusen takk :) Det har jeg ikke kjennskap til, dessverre :)

Janne

08.09.2017 kl.23:57

åå denne skal jeg prøve i morgen! Tusen takk<3

spisogspar

09.09.2017 kl.00:12

Janne: Det anbefales, utrolig godt :D <3

Minrefleksjon

09.09.2017 kl.10:12

Det så fantastisk godt ut!!

spisogspar

09.09.2017 kl.10:49

Minrefleksjon: Tusen takk :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits