Hei!
Så var det helg – igjen! Tiden går bare så fort! Og idag vil jeg dele en oppskrift på bringebær mousse som er kjempegodt og veldig enkelt å lage! Bringebær mousse er en god og frisk dessert som kan fint nytes som den er, men er også kjempegod som topping og /eller fyll på kaker feks rullekake! Den passer både til sjokolade og vanilje kake.
Bringebær mousse
(2 porsjoner)
3 gelatinblader
260 gram bringebær (jeg brukte frosne)
ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)
2 dl kremfløte
Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.
Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.
Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.
Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om.
Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.
Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye. Visp så inn den stivnete bringebærsaften.
Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!
Håper det smaker!
God helg!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #lavkarbomousse #mat #dessert #kake #helg #hverdag #sunt #godt #bringebærmousse #bringebær #sukrin
Å det der så kjempe godt ut
Danian. Gutteblogger: Tusen takk <3
Du altså.. lager så mye som ser fristende ut :)) God helg <3
annebe: Tuuuusen takk 😀 Så kjekt at du synes det <3 God helgeklem <3
Mousse er godt, i alle varianter 🙂
Ja det er veldig godt :))
Det så kjempe godt ut, tror du det funker like bra med agar i stedet for gelatin? 🙂
Iselin Renée: Tusen takk 🙂 Det har jeg ikke kjennskap til, dessverre 🙂
åå denne skal jeg prøve i morgen! Tusen takk<3
Janne: Det anbefales, utrolig godt 😀 <3
Det så fantastisk godt ut!!
Minrefleksjon: Tusen takk 😀