hits

Tips til gjenbruk av julemat rester

Hei og god jul!

Har du som jeg en masse rester igjen fra all julematen? Her kommer et tips til hva en kan  lage: en deilig kremet suppe med smak av pinnekjøtt!  Gjenbruk er alltid bra for å unngå å kaste masse god mat ;)

Ha en god jul videre!

 

Kremet julemat reste-suppe

(ca 6 porsjoner)

kålrabimos/ stappe fra ca 1 mellomstor kålrabi

4- 5 stk poteter

saus/ fett fra pinnekjøttet

rester av pinnekjøtt (ca 10 - 12 stk pinner) som fjernes fra benet og tilsettes tilslutt etter at suppen er most med en stavmikser.

 

I tillegg tilsatte jeg :

2 store tomater (hadde i kjøleskapet fra før)

1 fedd hvitløk

en liten neve persille

1 gul løk

ca 2 dl fløte

litt salt

 

Start med å fjernet skallet fra tomatene og skjær de opp i mindre deler og ha de i en stor  kasserolle sammen med hvitløk og løk skjært i store deler. la det stekes litt før du tilsetter  oppskjærte poteter og kålrabi mosen. La det få småkoke litt før du moser alt med en stavmikser. Tilsett så kjøttet tilslutt og eventiuelt litt fløte, smak til med litt salt og eventuelt litt pepper.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #matglede #tips #julemat #middag #jul #mat #oppskrift #rester #sparing #miljø #bevisst #mattips #husmannkost

 

10 kommentarer

Det så jo veldig godt ut da :)) Vi bruker også opp maten så langt det lar seg gjøre.. i dag stekte vi ribbe, medisterkaker og det andre som var igjen fra julaften.. som "pytt i panne".. mer enn godt nok.. Håper du koser deg masse i jula <3<3

annebe: Ja lurt å bruke opp restene ;)) Hørtes veldig godt ut det dere hadde idag da <3 Blir ribbe og medisterkaker på oss også iløpet av romjulen :)) Ønsker deg og dine en god jul videre <3 klem :)

WOW så kult:-) har aldri tenkt at det går an å lage suppe av pinnekjøtt rester. Den oppskriften må prøves:-) takk for tips:-)

Laine: Ble veldig godt, anbefales :))

Kjempe flott tips! Ser jo også kjempe godt ut :D

Victoria Larsen: Tusen takk <3 Smakte godt ja :))

Flott tips! ha en fortsatt god jul!

Den så og hørtes god ut! Vi skal ha en siste dag med restemat i morgen og hvis det skulle bli igjen noe så tenkte vi å fryse det ned :) Liker ikke å kaste mat.

denutroligereisen89: Tusen takk <3 Ja lurt å fryse ned restene så kan en tine opp til en senere anledning :))

Skriv en ny kommentar

myTaste.no