hits

Tips til gjenbruk av julemat rester

Hei og god jul!

Har du som jeg en masse rester igjen fra all julematen? Her kommer et tips til hva en kan  lage: en deilig kremet suppe med smak av pinnekjøtt!  Gjenbruk er alltid bra for å unngå å kaste masse god mat ;)

Ha en god jul videre!

 

Kremet julemat reste-suppe

(ca 6 porsjoner)

kålrabimos/ stappe fra ca 1 mellomstor kålrabi

4- 5 stk poteter

saus/ fett fra pinnekjøttet

rester av pinnekjøtt (ca 10 - 12 stk pinner) som fjernes fra benet og tilsettes tilslutt etter at suppen er most med en stavmikser.

 

I tillegg tilsatte jeg :

2 store tomater (hadde i kjøleskapet fra før)

1 fedd hvitløk

en liten neve persille

1 gul løk

ca 2 dl fløte

litt salt

 

Start med å fjernet skallet fra tomatene og skjær de opp i mindre deler og ha de i en stor  kasserolle sammen med hvitløk og løk skjært i store deler. la det stekes litt før du tilsetter  oppskjærte poteter og kålrabi mosen. La det få småkoke litt før du moser alt med en stavmikser. Tilsett så kjøttet tilslutt og eventiuelt litt fløte, smak til med litt salt og eventuelt litt pepper.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #matglede #tips #julemat #middag #jul #mat #oppskrift #rester #sparing #miljø #bevisst #mattips #husmannkost

 

10 kommentarer

annebe

26.12.2017 kl.16:08

Det så jo veldig godt ut da :)) Vi bruker også opp maten så langt det lar seg gjøre.. i dag stekte vi ribbe, medisterkaker og det andre som var igjen fra julaften.. som "pytt i panne".. mer enn godt nok.. Håper du koser deg masse i jula <3<3

spisogspar

26.12.2017 kl.21:29

annebe: Ja lurt å bruke opp restene ;)) Hørtes veldig godt ut det dere hadde idag da <3 Blir ribbe og medisterkaker på oss også iløpet av romjulen :)) Ønsker deg og dine en god jul videre <3 klem :)

Laine

26.12.2017 kl.16:30

WOW så kult:-) har aldri tenkt at det går an å lage suppe av pinnekjøtt rester. Den oppskriften må prøves:-) takk for tips:-)

spisogspar

26.12.2017 kl.21:27

Laine: Ble veldig godt, anbefales :))

Victoria Larsen

26.12.2017 kl.21:17

Kjempe flott tips! Ser jo også kjempe godt ut :D

spisogspar

26.12.2017 kl.21:27

Victoria Larsen: Tusen takk <3 Smakte godt ja :))

Toini

27.12.2017 kl.10:10

Flott tips! ha en fortsatt god jul!

spisogspar

27.12.2017 kl.11:43

Toini: Tusen takk <3

denutroligereisen89

27.12.2017 kl.20:27

Den så og hørtes god ut! Vi skal ha en siste dag med restemat i morgen og hvis det skulle bli igjen noe så tenkte vi å fryse det ned :) Liker ikke å kaste mat.

spisogspar

27.12.2017 kl.22:36

denutroligereisen89: Tusen takk <3 Ja lurt å fryse ned restene så kan en tine opp til en senere anledning :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv