Tips til gjenbruk av julemat rester

Hei og god jul!

Har du som jeg en masse rester igjen fra all julematen? Her kommer et tips til hva en kan  lage: en deilig kremet suppe med smak av pinnekjøtt!  Gjenbruk er alltid bra for å unngå å kaste masse god mat 😉

Ha en god jul videre!

 

Kremet julemat reste-suppe

(ca 6 porsjoner)

kålrabimos/ stappe fra ca 1 mellomstor kålrabi

4- 5 stk poteter

saus/ fett fra pinnekjøttet

rester av pinnekjøtt (ca 10 – 12 stk pinner) som fjernes fra benet og tilsettes tilslutt etter at suppen er most med en stavmikser.

 

I tillegg tilsatte jeg :

2 store tomater (hadde i kjøleskapet fra før)

1 fedd hvitløk

en liten neve persille

1 gul løk

ca 2 dl fløte

litt salt

 

Start med å fjernet skallet fra tomatene og skjær de opp i mindre deler og ha de i en stor  kasserolle sammen med hvitløk og løk skjært i store deler. la det stekes litt før du tilsetter  oppskjærte poteter og kålrabi mosen. La det få småkoke litt før du moser alt med en stavmikser. Tilsett så kjøttet tilslutt og eventiuelt litt fløte, smak til med litt salt og eventuelt litt pepper.

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

 

#spisogspar #matglede #tips #julemat #middag #jul #mat #oppskrift #rester #sparing #miljø #bevisst #mattips #husmannkost

 

10 kommentarer

Siste innlegg