hits

Lavkarbo sjokolademousse

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei!

Sjokolademousse kan lages på mange måter og denne versjonen  er en sunnere og sukkerfri vri med avokado og sukrin melis som søtning. Jeg toppet  med friske bær, mandler og et dryss med sukrin melis. Vaniljesaus smaker også nydelig til denne moussen.

Dette kan være både en energifull start på dagen eller en deilig dessert. 

Du synes kanskje det høres rart ut med avokado i sjokolademoussen? Avokado kan brukes til så mye mer en guacamole til tacoen.  Avokado smaken er ikke fremtredende da moussen smaker kun sjokolade. Fordel med å bruke avokado er at denne frukten  (ja det er faktisk en frukt!) inneholder mye godt, blant annet: høyt innhold av umettet fett, folat, kalium, Vitamin E6 og B12 og kopper.

Sjokolademousse

(1 porsjon)

1 avokado (moden)

ca 4 ts sukrin melis (eller annen søtning)

ca 2 ss kakao pulver (jeg brukte her bakekako)

ca 1 ts vaniljepulver, eller vanilje proteinpulver (15 gram)

1 ss Tine naturell smøreost 

 

Del avokadoen i to og fjern stenen, skrap ut kjøttet og bruk en stavmikser og til å blande alle ingrediensene sammen til en mousse. Smak til med søtning og kakao pulver.

Topp gjerne med friske bær og nøtter/mandler. Litt vaniljesaus oppskrift finner du HER  smaker også godt til.

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #matfrabunnen #sjokolademousse #sjokolade #lavkarbomousse #dessert #frokost #mat #kos #hverdag #helg #sunt #godt #onsdag

6 kommentarer

Toini

18.04.2018 kl.18:35

Flott tips..men..tror ikke jeg tørr å lage dette..men hadde jeg fått det servert, skulle jeg da ha prøvd....:-) Ha en god kveld!

spisogspar

18.04.2018 kl.22:18

Toini: Tusen takk <3 Ha en god kveld :))

Christine Drage

18.04.2018 kl.20:58

Så deilig! Jeg lager ganske ofte sunn sjokolademousse hjemme, men har aldri prøvd med smøreost i oppskriften! Så skal nok ta å prøve ut denne også =)

spisogspar

18.04.2018 kl.22:20

Christine Drage: Ja denne ble kjempegod :D <3

frodith

18.04.2018 kl.21:33

SJokolademousse er det beste jeg vet :-)

spisogspar

18.04.2018 kl.22:20

frodith: Ja det er sååååå godt :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv