Hei!
Jeg elsker vaniljesaus og hjemmelaget vaniljesaus er veldig enkelt å lage selv, og det beste av alt når du lager maten fra bunnen av er at du unngår en god del tilsetningsstoffer! Denne vaniljesausen er rask å lage og vil du ha vaniljekrem så lar du den småkoke litt lenger mens du visper til du får den rette konsistensen, men husk på at den vil tykne litt når den står og avkjøles. Vaniljesaus er kjempegodt til desserter som gele, og vaniljekrem er godt i for eksempel pavlova eller som fyll i kremkaker. Har du lyst å lage sukkerfri gele? Oppskrift finner du HER
Vaniljesaus
(nok til 2 store eller 4 små porsjoner)
3 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
1-2 ts vanilje pulver (smak til)
2-3 ts sukrin melis eller annen søtning
Ha eggeplommer og kremfløte i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du rører (jeg brukte en ballongvisp) Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker til du har rette konsistensen. Hell sausen over i en mugge eller skål og sett det kaldt før servering.
Håper det smaker!
Ha en flott dag!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #tips #vaniljekrem #lavkarbovaniljekrem #lavkarbo #dessert #oppskrift #matfrabunnenav #mattips #lavkarbotips #mat #kake #vaniljesaus #vanilje
Den smaker nok godt:)) Blir ofte til at jeg kjøper… men lyst å lage snart også.. Takker for flotte tips og oppskrifter her hos deg :))Klem <3
annebe: Ja den ble veldig lik den som kjøpes på butikk :)) Tusen takk for så hyggelig kommentar <3 Ha en god dag videre <3 Klem 😀
Denne så ordentlig god ut, som jeg skal lagre oppskriften på og prøve neste gang 🙂
Victoria Larsen: Ja jeg synes denne ble kjempegod :)) Tusen takk, snille deg <3
Det ser godt ut 🙂 Jeg kjøper jo alt jeg.. Men denne er nok bedre 🙂
frodith: Ja denne ble kjempegod 😀
Smaker sååå utrolig mye bedre med hjemmelaget. Men jeg har tilgode å prøve uten sukker da….
maiken: Ja ikke sant, denne ble veldig søt og god med sukrin melis, savner ikke sukker da :))
Fin oppskrift, har laget denne mange ganger! Takker så mye!
Unni Holt: Tusen takk, så kjekt å høre :))
Hei. Laget denne i går. Da jeg skulle smake på den var det blitt kornete. Tips til hva som har skjedd!? God på smak var den men kornete 😊😊
Jeg har aldri opplevd før at den har blitt kornete, men eneste grunnen jeg kan komme på er kanskje den type søtning du har brukt, om du brukte sukrin melis eller en mer kornete søtning? Mulig det vil få en kornete konsistens… Men bra iallefall at smaken var god 🙂
Tenkte å prøve å lage denne idag,men bruker du vanlig vaniljepulver?
Vaniljepulver (kjøpes hos helsekost) eller flytende vaniljeessens (jeg bruker stort sett vaniljeessens 😉 ) kan brukes 🙂