Thaisuppe med kylling og red curry (lavkarbo)

Hei!

Supper smaker ekstra godt nå på høsten og Thaisuppe er intet unntak – det er virkelig godt på kjølige høst-dager!

 

 

 

 

 Thaisuppe med kylling og red curry

(3- 4 porsjoner)

2 kyllingfilet i strimler

1 ss smør eller kokosolje

2 sjalottløk, skrellet og delt i to

1 fedd hvitløk (eventuelt 1 stor eller 2 små fedd)

2 gulerøtter, vasket og skrelt,  skjært i skiver

1 rød paprika, vasket og skjært i skiver

1/2 ts malt ingefær, eller ca 1 ts raspet frisk ingefær

ca 1 /2 -1 ss red curry

1 ss tomatpuré

4 dl kokosmelk (1 boks) (jeg brukte Anglamark, coop sin økologiske kokosmelk med 2,4 gram karbo pr 100 gram)

2,5 dl vann

1/2 grønnsaksbuljong terning

ca 1 ts soyasaus

ca 1 dl fløte (kan sløyfes)

smak til med salt og litt grovrevet pepper

du trenger også en stavmikser om du ønsker en kremet konsitens på suppen.

Topping: frisk koriander og gjerne litt fløte eller rømme

Kutt opp alle ingrediensene i mindre deler.  Stek kyllingen i en stekepanne, når den er ferdig stekt legger du den tilside.

Ha sjalottløk, hvitløk, paprika og gulerøtter i en kasserolle sammen med litt smør og stek de på middelshøy varme et par minutter, tilsett currypastaen før du heller kokosmelk, vann og buljongterningen oppi og ingefær. Skru opp varmen litt mens du rører.  Når grønnsakene er møre kan du bruke en stavmikser og mose til en kremet suppe.  Nå kan du ha de stekte kyllingbitene oppi også, og smak til med soyasaus, salt og pepper. Tilsett også litt fløte om du ønsker en mer rundere smak. La suppen stå å småkoke i ca 5 minutter, så er suppen klar for servering.

Server gjerne med litt fløte eller en rømme-klatt og revet frisk koriander på toppen.

Håper det smaker!

Ønsker deg en flott dag!

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #suppe #thaisuppe #lavkarbothaisuppe #hverdag #høst #varmsuppe #godt

12 kommentarer

Siste innlegg