Thaisuppe med kylling og red curry (lavkarbo)

Hei!

Supper smaker ekstra godt nå på høsten og Thaisuppe er intet unntak – det er virkelig godt på kjølige høst-dager!

 Thaisuppe med kylling og red curry

(3- 4 porsjoner)

2 kyllingfilet i strimler

1 ss smør eller kokosolje

2 sjalottløk, skrellet og delt i to

1 fedd hvitløk (eventuelt 1 stor eller 2 små fedd)

2 gulerøtter, vasket og skrelt,  skjært i skiver

1 rød paprika, vasket og skjært i skiver

1/2 ts malt ingefær, eller ca 1 ts raspet frisk ingefær

ca 1 /2 -1 ss red curry 

4 dl kokosmelk (1 boks) (jeg brukte Anglamark, coop sin økologiske kokosmelk med 2,4 gram karbo pr 100 gram)

2,5 dl vann

1/2 grønnsaksbuljong terning

ca 1 ts soyasaus

ca 1 dl fløte (kan sløyfes)

smak til med salt og litt grovrevet pepper

du trenger også en stavmikser om du ønsker en kremet konsitens på suppen.

Topping: frisk koriander og gjerne litt fløte eller rømme

 

Kutt opp alle ingrediensene i mindre deler.  Stek kyllingen i en stekepanne, når den er ferdig stekt legger du den tilside.

Ha sjalottløk, hvitløk, paprika og gulerøtter i en kasserolle sammen med litt smør og stek de på middelshøy varme et par minutter, tilsett currypastaen før du heller kokosmelk, vann og buljongterningen oppi og ingefær. Skru opp varmen litt mens du rører.  Når grønnsakene er møre kan du bruke en stavmikser og mose til en kremet suppe.  Nå kan du ha de stekte kyllingbitene oppi også, og smak til med soyasaus, salt og pepper. Tilsett også litt fløte om du ønsker en mer rundere smak. La suppen stå å småkoke i ca 5 minutter, så er suppen klar for servering.

Server gjerne med litt fløte eller en rømme-klatt og revet frisk koriander på toppen.

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag!

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #suppe #thaisuppe #lavkarbothaisuppe #hverdag #høst #varmsuppe #godt 

 

 

 

  

 

 

 

10 kommentarer
    1. Sånn mat er jo perfekt nå om dagen, liker godt slike smaker…verre med mannen han liker best sånn “helt vanlig mat”..hehe.. Klem <3

    2. Litt pussig å kalle bloggen spis og spar. Lever selv på sukrin, mandelmel og den slags, men det er ikke billig sammenlignet med sukker og hvetemel…

    3. Anonym:Hei Anonym! Bloggen begynte som en spare-blogg, men siste året har jeg endret fokus og deler nå lavkarbo oppskrifter istedet, men prøver å legge inn noen sparetips som feks å male mandelmelet selv og ukemenyer/ planlegging av middager for hele uken som en også kan spare litt penger på. Det er så absolutt dyrere med mandelmel og sukrin sammenlignet med sukker og hvetemel, ja.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg