hits

Krumkaker (lavkarbo)

Hei!

Disse krumkakene ble veldig gode og smaker veldig likt  på vanlige krumkaker - til og med ungene likte de, og de  er veldig kritiske til alternative løsninger i matfronten, hehe! Jeg lot de ligge og luft tørke til dagen etter og da ble de sprø og gode akkurat som krumkaker skal være.  De kan fint nytes som de  er eller fylles med sukkerfri iskrem oppskrift finner du HER,  bringebær mousse eller multekrem. 

Krumkaker

(ca 10 stk)

 

4 egg

50 gram sukrin:1 (eller annen søtning)

80 gram mandelmel (malt selv)

20 gram sesammel

4 ss smeltet smør

3 -4 ts kardemomme 

1 ts vaniljepulver

ca 8 ts fiberhusk 

Du trenger også et krumkakejern  og eventuelt krumkake-redskap (jeg bruker hendene  til å rulle med og kopp til å lage "skåler".

 

Smelt smøret og la det avkjøles litt.

Visp egg og søtning til en luftig eggedosis.

Tilsett mandelmel, sesammel, kardemomme og vaniljepulver.

Bland inn smøret og tilsett fiberhusk litt og litt om gangen. La røren svelle ca 5 minutt så den blir tykk som en vaffelrøre. Er røren for våt vil den bare klistre seg til krumkakejernet. Ha bare litt røre på jernet så du får tynne og sprø krumkaker. Jeg presser  litt på lokket på krumkake jernet så kakene blir flatere.

Jeg ruller krumkakene med hendene til så kremmerhus eller legger de over et glass for å lage "skåler".

Legg de ferdig formete krumkakene på rist og la de avkjøles helt - minst 6 timer  så blir de mer  sprø og gode. Jeg lot de ligge å tørke i rom temperatur  på rist til dagen etter  og da var de blitt sprø slik som krumkaker skal være.

"Skålene" er supre å fylle med multekrem eller is oppi. 

Håper det smaker!

 

GOD ROMJUL!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #krumkake #lavkarbokrumkake #lavkarbo #dessert #jul #hverdag #romjul #uke #fri #ferie

 

 

16 kommentarer

elisebr

29.12.2017 kl.11:31

Så godt det så ut! :) Ønsker deg og dine en fin romjul <3

spisogspar

29.12.2017 kl.11:32

elisebr: Tusen takk <3 God romjul til deg og dine <3

elisebr

29.12.2017 kl.11:54

tusen takk :) <3

spisogspar

29.12.2017 kl.12:02

elisebr: <3

Janne

29.12.2017 kl.12:52

yummy!

spisogspar

29.12.2017 kl.13:05

Janne: <3

Victoria Larsen

29.12.2017 kl.13:49

Ser kjempe gode ut! :-)

spisogspar

29.12.2017 kl.14:00

Victoria Larsen: Tusen takk <3

annebe

29.12.2017 kl.16:11

Naminam ! I fjor og i år har jeg ikke bakt krumkaker.. men neste år da måååå jeg det altså..:)) Dine ser veldig fine ut <3<3

spisogspar

29.12.2017 kl.18:48

annebe: Ja krumkaker er så godt -og spesielt gode de hjemmelagde :))) Tusen takk <3<3

Toini

29.12.2017 kl.17:13

Flott tips! og du må ha en riktig god romjul du også!

spisogspar

29.12.2017 kl.18:47

Toini: Tusen takk <3

frodith

29.12.2017 kl.18:39

De så jo helt VANLIGE ut :-) sikkert gode :-)

spisogspar

29.12.2017 kl.18:47

frodith: Tusen takk <3 Ja, de smakte godt og ganske så likt på vanlige krumkaker :))

Liv Hege

30.12.2017 kl.14:53

Det så bare HIMMELSK godt ut!!

spisogspar

30.12.2017 kl.17:39

Tusen hjertelig takk :))))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv