Lavkarbo iskrem (sukkerfri)

Hei!

Denne isen smaker helt som vanlig iskrem! Den er i tillegg utrolig lett å lage og du slipper å røre i den  for å unngå krystaller. 

 

Lavkarbo vaniljeiskrem (sukkerfri)

 

4 eggeplommer 

 70 gram sukrin melis

5 dl kremfløte

ca 2 ts vaniljepulver (etter smak)

 

Visp eggeplommer og sukrin.

Stiv pisk kremfløte og vaniljepulver.

Vend inn kremen i eggedosisen.

Jeg har brukt her brukt en  isboks (gjenbruk!)  til å ha isen oppi, men du kan også ha den i en vanlig kakeform (les tipset under!), da har jeg pleid å bruke en 20 dm kakeform, men du kan gjerne bruke en større form, men kaken vil da bli flatere. Fordelen med flatere kake er at den fryser  fortere.  

Isen trenger ca 6  timer til å bli skikkelig nedfryst. Den kan tas ut av frysen før også, men vil da være litt bløtere, og la den stå litt på kjøkkenbenken før servering så den får tint litt opp (ca 15 min). 

TIPS: Bruker du kakeform er det lurt å  klippe  en remse ca 15 cm høy som du har langs kanten på kakeformen, den vil holde iskremen på plass som du tilslutt heller oppi.

Denne isen smaker kjempegodt som den er , minner faktisk mye om vanlig vaniljeiskrem, men sammen med varm eplekake smaker den bare helt NYYYYDELIG! 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #sukkerfri #tips #oppskrift #hjemmelaget #matfrabunnen #torsdag #helg #uke #is #vaniljeiskrem #sunt #godt #kos 

8 kommentarer

Siste innlegg