hits

Lavkarbo panna cotta

Hei!

Denne panna cottaen fikk terningkast 6 av ungene mine! Jeg har pyntet med blåbær på toppen så vi får  fargene rødt, hvitt og blått  - dette er absolutt en dessert verdig for 17.mai :D 





 

Panna cotta med bringebærsaus

(4 porsjoner)

2,5 dl fløte 

3 dl gresk yoghurt fra Lindahl

noen dråper vaniljeessens 

3 ss sukrin melis

1 ss fibersirup clear

3 gelatinplater

 

Bringebærsaus

200 gram frosne bringebær 

3 ss sukrin melis

1 ss fibersirup clear

 

Legg gelatinplatene til bløt  i en mugge med kaldt vann.

Ha fløte i en kasserolle sammen med et par dråper  vaniljeessens, fibersirup og sukrin.

Varm opp til kokepunktet mens du rører.

Sett det tilside litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.

Visp de bløte gelatinplatene inn i  den varme fløteblandingen til de er helt oppløste.

La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt.

Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.

 

Lag  bringebærsaus

Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin og fibersirup clear. La dette koke opp.

Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål.  Ha det over i kasserollen igjen og gi  det  et lite oppkok en gang til, og sett det så til avkjøling. 

Når panna cottaen er stivnet har du bringebærsausen på toppen og pynter gjerne med blåbær  eller andre bær. 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarbodessert #ketose #lavkarbolivsstil #pannacotta #lavkarbopannacotta #hverdag #helg #17-mai #mai #lavkarbokos

10 kommentarer

frodith

08.05.2018 kl.16:14

Deilig. Jeg har fått skikkelig sansen for alt mulig av desserter og kaker i det siste :-)

spisogspar

08.05.2018 kl.21:27

frodith: Hihi, jeg også :D <3

Mia - Alt annet enn A4

08.05.2018 kl.17:03

For en god ide til 17 mai! De ser nydelig ut <3 Ha en kjempefin dag

spisogspar

08.05.2018 kl.21:26

Mia: Tusen takk :D <3 Ha en god kveld <3

annebe

08.05.2018 kl.19:36

Utseendemessig får den topp terningkast av meg også..også regner jeg med den smaker helt nydelig <3<3

spisogspar

08.05.2018 kl.21:26

annebe: Tusen takk <3 Ja dette smakte veldig godt :)) <3

Toini

08.05.2018 kl.20:13

Ser jo så flotte ut! og et flott tips! ha en god kveld!

spisogspar

08.05.2018 kl.21:25

Toini: Tusen takk <3 Ha en god kveld!

Siri Alvær

09.05.2018 kl.11:45

Nam! Perfekt 17-mai dessert!

spisogspar

10.05.2018 kl.08:49

Siri Alvær: Tusen takk <3 Ja denne er kjempegod :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv