Lavkarbo panna cotta

Hei!

Denne panna cottaen fikk terningkast 6 av ungene mine! Jeg har pyntet med blåbær på toppen så vi får  fargene rødt, hvitt og blått  – dette er absolutt en dessert verdig for 17.mai 😀 



 

Panna cotta med bringebærsaus

(4 porsjoner)

2,5 dl fløte 

3 dl gresk yoghurt fra Lindahl

noen dråper vaniljeessens 

3 ss sukrin melis

1 ss fibersirup clear

3 gelatinplater

 

Bringebærsaus

200 gram frosne bringebær 

3 ss sukrin melis

1 ss fibersirup clear

 

Legg gelatinplatene til bløt  i en mugge med kaldt vann.

Ha fløte i en kasserolle sammen med et par dråper  vaniljeessens, fibersirup og sukrin.

Varm opp til kokepunktet mens du rører.

Sett det tilside litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.

Visp de bløte gelatinplatene inn i  den varme fløteblandingen til de er helt oppløste.

La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt.

Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.

 

Lag  bringebærsaus

Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin og fibersirup clear. La dette koke opp.

Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål.  Ha det over i kasserollen igjen og gi  det  et lite oppkok en gang til, og sett det så til avkjøling. 

Når panna cottaen er stivnet har du bringebærsausen på toppen og pynter gjerne med blåbær  eller andre bær. 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarbodessert #ketose #lavkarbolivsstil #pannacotta #lavkarbopannacotta #hverdag #helg #17-mai #mai #lavkarbokos

10 kommentarer

Siste innlegg