Hei!
Det er spennende å lage egenprodusert ost, men det var ikke så vanskelig som jeg først trodde!
Mascarponeost brukes når du skal lage feks ostekaker og desserter. Det var overraskende lett å lage og du trenger kun to ingredienser!
Ha en fin søndag 💗
Mascarponeost
5 dl kremfløte
1 ss saft av en sitron
Du trenger også:
mat-termometer
ca 3 stk kaffefilter eller et tørkle/ osteklede til å sile osten.
Start med å varme kremfløte i en tykkbunnet kasserolle (ha mat-termometer oppi) til 85 grader, viktig at du rører hele tiden og at kremfløten ikke koker.
Tilsett sitronsaften mens du rører.
Etter noen minutter begynner den å tykne.
Den er ferdig når den tykner litt og dekker baksiden av en skje.
La den avkjøles før du heller den over i et osteklede eller kaffefilter ( som jeg brukte) og legg dette oppi en sil over en skål så vil osten tykne videre og dele seg til ost og myse, la det stå i kjøleskapet under denne prosessen.
Selve osten ligger igjen i kaffefiltrene/ ostekledet og mysen drypper ned i skålen.
Hele denne prosessen vil ta minst 12 timer.
Når all mysen har dryppet av er osten ferdig.
Men det er verdt ventingen da du tilslutt har en egenprodusert og kjempegod mascarponeost!
Håper det smaker 💗
#spisogspar #blogg #matglede #helse #hverdag #helg #søndag #tips #mandag #mascarponeost #hjemmelaget #oppskrift #matfrabunnen #bilde #foto #mat #august #høst #uke #helg #hverdag
Så nydelig og god den så ut! 🙂 Ønsker deg og dine en fin dag 🙂 <3
Spennende! Dette må jeg prøve!!
wow så kjekt! takk for tips:D
Jøss, viste ikke at det var så enkelt 😀
Tusen takk <3 Ja den ble veldig god :))
Ja det anbefales 🙂
Ja det er utrolig enkelt 😀
Bare hyggelig <3
Bare hyggelig <3
Delikate bilder :)) Moro med ting en har laget selv..og som regel er det ekstra godt også <3<3
Finurlige saker som jeg ikke visste om. Tror jeg må prøve….
Så artig da 🙂 Lage ost selv 🙂
frodith: :))
maiken: Ja det kan du 🙂
annebe: Tuusen takk <3