Hei!
OMG! Denne kaken ble virkelig nydelig! Bunnen er laget av mandel mel og toppet med krem blandet med mascarpone ost – som er en NYDELIG kombinasjon! Topper du med friske bær så har du en herlig sommerkake som – det beste av alt: kan nytes med god samvittighet da den er sukkerfri og inneholder lite karbohydrater! 🙂
Sommerkake med mascarpone krem
Kakebunn:
4 eggehviter
80 gram sukrin gold eller annen sukrin
150 malte mandler
1 ts bakepulver
3 ss fibersirup gold
Form: ca 20 x 30 cm (gjerne en “lasagne” form)
Topping:
2 dl fløte
200 gram mascarpone ost
sukrin melis etter smak
noen dråper vanilje dråper
Pynt:
bringebær
Sett stekeovnen på 175 grader over og under varme.
Visp eggehvitene til stivt hvitt skum.
Bland inn malte mandler, sukrin, fibersirup og bakepulver. Hell røren over i en lasagne form eller lignende dekket med bakepapir i bunnen.
Sett kaken nest nederst i stekeovnen. Og stek ca 20 minutter. Følg med da steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøl kaken.
Lag toppingen:
Visp fløten til den er stiv og tilsett mascarpone osten, rør den forsiktig inn.
Smak til med sukrin melis og vanilje dråper.
Smør kremen over den avkjølte kaken og sett den gjerne noen minutter i fryseren så den får “satt seg litt” før du skjærer den oppi passende stykker.
Topp gjerne med friske bringebær eller andre bær du liker.
Håper det smaker!
GOD HELG!
#spisogspar #matglede #helse #tips #mat #lavkarbomat #kake #lavkarbokake #sommerkake #hverdag #helg #bergen #Norge #sommer #dessert #ketose #helse #livsstil
Hei:) Hva er steketiden?
Det så veldig friskt og godt ut 🙂
Flotte tips…og ser kjempe god ut! ha en god kveld!
Åh det så superdigg ut! <3
Anonym: Det vil variere noe fra ovn til ovn, men min kake trengte ca 20 min. 🙂
Vilde: Tusen takk <3
Toini: Tusen takk <3 God kveld til deg 🙂
frodith: Tusen takk 🙂