Sommerkake med mascarpone krem og bringebær (lavkarbo)

Hei!

OMG! Denne kaken ble virkelig nydelig! Bunnen er laget av mandel mel og toppet med krem blandet med mascarpone ost – som er en NYDELIG kombinasjon! Topper du med friske bær så har du en herlig sommerkake som – det beste av alt: kan nytes med god samvittighet da den er sukkerfri og inneholder lite karbohydrater! 🙂

Sommerkake med mascarpone krem

 

Kakebunn:

4 eggehviter

80 gram sukrin gold eller annen sukrin

150 malte mandler

1 ts  bakepulver

3 ss fibersirup gold

Form: ca 20 x 30 cm (gjerne en “lasagne” form)

 

Topping: 

2 dl fløte

200 gram mascarpone ost

sukrin melis etter smak

noen dråper vanilje dråper

 

Pynt:

bringebær

 

Sett stekeovnen på 175 grader  over og under varme.

Visp eggehvitene til stivt hvitt skum.

Bland inn malte mandler, sukrin, fibersirup og bakepulver. Hell røren over i en lasagne form eller lignende dekket med bakepapir i bunnen.

Sett kaken nest nederst i stekeovnen. Og stek ca 20 minutter. Følg med da steketiden kan variere fra ovn til ovn. 

Avkjøl kaken.

 

Lag toppingen:

Visp fløten til den er stiv og tilsett mascarpone osten, rør den forsiktig inn. 

Smak til med sukrin melis og vanilje dråper.

Smør kremen over den avkjølte kaken og sett den gjerne noen minutter i fryseren så den får “satt seg litt” før du skjærer den oppi passende stykker.

Topp gjerne med friske bringebær eller andre bær  du  liker. 

 

Håper det smaker!

 

 

GOD HELG!

 

 

#spisogspar #matglede #helse #tips #mat #lavkarbomat #kake #lavkarbokake #sommerkake #hverdag #helg #bergen #Norge #sommer #dessert #ketose #helse #livsstil 

 

 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg