Reklame | Funksjonellmat.no
Hei!
OMG…! Dette ble fantastisk godt!
Det er endelig helg og idag har jeg laget en kake som virkelig smaker som ekte bløtekake, bunnen minner mye om vanlig sukkerbrød!
Tips til å ta bort metallsmaken fra sukrin:
Jeg bruker mye sukrin som søtning når jeg baker, og oppdaget ved en tilfeldighet da jeg laget fløtekarameller at den metalliske og kunstige smaken som ofte blir veldig fremtredende ved bruk av denne type søtning var helt borte når jeg mikser sukrin med fibersirup gold! Det anbefales å prøve!
Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo
( ca 20 cm rund form )
5 egg
5 ss sukrin melis
1 ss fibersirup gold
6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)
40 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)
1 ts bakepulver
noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver
Fyll:
ca 4 dl kremfløte
ca 2 ts sukrin melis
ca 2 ss fibersirup gold
noen dråper vanileessens eller 1 ts ekte vaniljepulver
ca 2 dl sukkerfri bringebær syltetøy
Frosne skogsbær blanding til pynt, eventuelt inni kaken også.
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).
Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett fibersirup og vaniljeessens.
Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.
Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.
Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)
Visp kremfløten.
Del kaken i to og “dynk” kakebunnen med feks melk eller sukkerfri saft (dvs bruk en skje og hell litt sukkerfri saft eventuelt melk /fløte over bunnen)
Bre litt sukkerfri syltetøy utover den nederste kakebunnen.
Visp kremfløten med sukrin melis, vaniljessens og fibersirup gold.
Bre kremen oppå bunnen med syltetøy og legg kaketoppen oppå. Bre mer krem over og gjerne på sidene også og avslutt gjerne med “kremdotter” som sprøytes ut med sprøyte pose. Dryss tilslutt frosne skogsbær over og dryss lett med sukrin melis.
Sett kaken i kjøleskap frem til servering.
Håper det smaker!
GOD HELG!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarboblogg #keto #ketose #lavkarbokake #helg #bløtekake #kavkarbokakebunn
En skikkelig god kake så det ut til 🙂 skal den spises i dag?
Namm, så nydelig!!
frodith: Den smakte nyyyyydelig godt <3
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Ser så nydelig ut:) Ha en fin kveld!
julietalivstil: Tusen takk, ble kjempegod! God kveld til deg <3
Ser supergod ut!
Siri Alvær: Tusen takk <3 Ble virkelig godt :))
Kaken høres nydelig ut. Lurer på om man kan erstatte johanneskjernemel med noe annet?
Usikker på akkurat det… 🙂