Hei!
Det er helg og bakedag her i huset 🙂 Denne kaken jeg idag vil dele oppskrift fikk jeg servert hos min mor for noen uker siden da jeg var på besøk hos henne, og da var det mange år siden sist jeg hadde smakt denne kaken. Den ble mye bakt i min barndom og var favorittkaken min husker jeg! Og nå har jeg tenkt en stund på hvordan jeg kan lage en lavkarbo versjon av denne kaken og endelig kommet frem til en oppskrift som smaker akkurat som den originale!
Hasselnøttkake med mokka og karamell- krem
( ca 20 cm kakeform )
150 gram malte hasselnøttkjerner
150 gram sukrin melis
2 egg
30 gram malte mandler
1 ts bakepulver
Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)
Visp egg og sukrin melis til eggedosis. Mal hasselnøttkjerner og mandler og bland de i eggedosisen sammen med bakepulveret. Hell røren over i en smurt kakeform og sett den midt i stekeovnen i ca 20 minutt (obs: følg med!)
Mokka og karamell- krem
2 1/2 dl kremfløte
1/2 dl sterk kaffe
1/2 dl karamellsaus (se oppskrift under)
Karamellsaus
20 gram smør
1 dl fløte
12,5 gram sukrin gold
1 ss fibersirup gold
Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn fløte, sukrin gold og fibersirup på middelshøy varme. Rør helt til karamellsausen begynner å bli litt tykk, men fortsatt rennende. Sett den til avkjøling.
Slik lager du mokka og karamell- kremen:
Stivpisk kremfløten. Tilsett avkjølt kaffe og karamellsaus og vend det inn i kremen, blir kremen veldig tynn kan du vispe den opp igjen.
Topp kakebunnen med mokka og karamellkremen og ha gjerne litt revet koke eller sukkerfri sjokolade over (feks sukrin sjokolade)
La kaken stå i kjøleskap til den skal serveres.
Håper det smaker!
God helg videre!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbokake #lavkarbokos #mat #helg #mattips #lavkarbotips #lørdag #mars
Ser ikke vondt ut det der..hehe.. Lørdagsklem <3
annebe: Hehe, nei den smakte fantastisk godt 😀 God klem til deg <3
Den så kjempedeilig ut 🙂 Du kan jammen lage fristende kaker altså <3
frodith: Tusen takk 😀 <3
Så kjempegod ut 🙂
CINDY Z.: Tusen takk 😀
Nammm…jeg tørr nesten ikke gå inn på innleggene dine med kaker…de ser jo så gode ut..og ja..de er sunnere og sikkert mindre sukker…MEN jeg er ikke så flink, eller retter sagt…orker ikke lage selv!! hihihi….men flott tips!! Ha en god kveld!
Ja,denne kaken er bare kjempegod! Anbefales på det sterkeste!
Toini: Hihi, tusen takk <3 Ja den er HELT UTEN SUKKER og svært lite karbohydrater ;)) Ha en flott kveld videre <3
Torunn Veseth: Tusen takk , ja den er veldig god <3 Tusen takk for så fin kommentar <3 Klem :))
Så utrolig fin oppskrift, at den ikke var veldig vanskelig 🙂 Den ser kjempe god ut! 🙂
utrolig godt ut!
Ååh så fristende 😀
Men, hvor mange grader?
asw: Det ser jeg har falt ut fra innlegget ja, kaken skal stekes på 160 grader (over og under varme) takk for du sa ifra! 🙂 <3
Iselin Renée: Tusen takk <3
julietalivstil: Tusen takk, den ble kjempegod :))
Victoria Larsen: Tusen takk 😀