Reklame | Sukkerfritt.no
Hei!
Disse fløtekaramell-sjokoladene med peanøtter smaker kjempegodt!
Jeg har skrevet bak ingrediensene hvor mye karbohydrater pr 100 gram, tallene er hentet fra matvaretabellen. Lager du 14 biter av disse god-bitene blir det ca 5 karbohydrater pr stykk.
Synes du dette ble vel mye karbo kan du feks halvere eller kutte helt ut sjokoladen da det er den som trekker mest opp karbohydratene 😉
Ellers har jeg brukt bare lavkarbo vennlige ingredienser, men det spørs selvfølgelig på hvor strikt lavkarbo du spiser da det varierer veldig for den enkelte hvor mye karbo som er ok.
Fløtekaramell-sjokolader med peanøtter
( ca 14 stk )
90 gram smør (0,5 gram pr 100 gram)
4 dl fløte (2,9 gram pr 100 gram)
70 gram sukrin gold
4 ss fibersirup gold (8 gram karbo pr 100 gram)
200 gram sukkerfri sjokolade (valgfritt) (ca 27 gram karbo pr 100 gram, ifølge Stevia melkesjokolade, dette variere fra sjokolade til sjokolade)
en håndfull peanøtter (kan sløyfes) inni karamellsjokoladen og/ eller til topping (ca 7,3 gram karbo pr 100 gram)
litt maldonsalt (kan sløyfes) til topping
Smelt smør i en tykkbunnet kjele (jeg fordelte karamellen i to kjeler da det går litt fortere at karamellen tykner), når smøret er smeltet tilsettes fløten, sukrin gold og fibersirup gold under omrøring. Rør om mens det småkoker til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta ca 30 minutter.
Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad. Blir sjokoladen litt for tykk kan du gjøre den mer flytende igjen ved å
tilsette en liten teskje fett: feks kokosfett, kokosolje.
Hell så den smeltete sjokoladen først over i silikonformer eller i en brødform med bakepapir i bunnen.
Dryss over peanøtter eller du kan vente med peanøttene til å drysse over tilslutt.
La karamellen stå og bli litt avkjølt før du heller den over sjokoladen/ peanøttene. Viss du vil kan du avslutte med et dryss peanøtter på toppen, eller eventuelt litt havsalt (Maldon)
Sett fløtekaramell-sjokoladen i kjøleskapet i ca 4 timer (eller i fryseren viss du er litt utålmodig) til den stivner.
Skjær opp i passende biter.
Oppbevar fløtekaramell-sjokoladen kjølig.
Håper det smaker!
God helg!
#sjokoladekaramell #lavkarbo #karamell #helg
De så fantastisk gode ut Katrine 🙂 Nam <3
Dette her må jeg absolutt prøve, det så helt fantastisk ut 😀
Tusen takk <3