hits

Hvit saus (lavkarbo)

Hei!

Idag vil jeg tipse om denne hvite sausen som er veldig allsidig og enkel å lage, og smaker kjempegodt! Ikke trenger du noe form for  mel for å få sausen tykkere heller! Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, og når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål.

 Hvit saus / Besciamelle

2 dl fløte

2 ss Tine smøreost naturell

ca 1/2 ts  muskatnøtt (kan sløyfes - eller du kan ha annet krydder som karri eller grillkrydder i )

Pepper  etter smak (kan sløyfes)

salt etter smak

 

Visp fløte og smøreost sammen.

 Gi det et lite oppkok.

Smak til med muskatnøtt, salt og eventuelt litt  pepper.

 

Når bruker en HVIT SAUS? 

For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift HER

Eller til ovnstekt blomkål og skinke/bacon er det også veldig med en hvit saus som tilbehør, oppskrift finner du HER

 

 

Ønsker deg  en fin dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbosaus #lavkarbohvitsaus #mat #tips #lavkarbotips #keto #hverdag #helg #middag #lavkarbomiddag #hvitsaus #hverdag #helg

10 kommentarer

Flott tips! Ha en god dag!

Jeg bruker hvit saus til fiskeboller. Og må nok innrømme at her kjører jeg HELT planke med pose :-D

Hvit saus og fiskeboller er lenge siden jeg har spist nå :))

dette skal eg prøve...eg sku lage kvit saus forrige dag, eller eg tenkte på det,men syns det er så masete med mel eller maizenna...tusen takk for supert tips

Hvor mye holder dette til ?

Fex 4 til middag med fiskeboller, trenger man mer da?

cuskima: Til fiskeboller og middag til 4 ville jeg doblet oppskriften - eller kanskje 3-doblet den til og med :))

Skriv en ny kommentar

myTaste.no