Hei!
Dagens middags tips er lavkarbo lasagne som jeg laget første gang for noen år siden, nå kommer en ny og oppdatert versjon av denne oppskriften som jeg synes ble enda bedre! Vi har erstattet lasagneplatene med aubergine som inneholder kun 2,5 gram karbohydrater pr 100 gram. Ellers lager vi lasagne som vanlig. Dette blir et sunt og kjempegodt måltid og minner veldig mye om vanlig lasagne.
♥
Lavkarbo Lasagne
(6-8 porsjoner)
Lasagneplater (= aubergine)
2 stk aubergine
maldon salt
pepper
olivenolje
Tomatsaus med kjøttdeig
Olivenolje
1 stk Sjalott løk
150 gram tomatpure
4,5 dl vann
1 gulrot
1-2 stenger selleri
500 gram kjøttdeig
Salt, pepper og sukrin etter smak
Laurbærblad
Hvit saus / Besciamelle
2 dl fløte
2 ss Tine smøreost naturell
1/2 ts muskatnøtt
Pepper
Maldon salt
Topping:
revet hvitost
Lasagneplatene/aubergine
Skrell auberginene og skjær skiver på langs. De må ikke bli for tykke. Legg de i en bolle med litt vann etterhvert som du skjærer de i skiver for å unngå at de blir brune.
Hell ut vannet og la vannet renne litt av auberginene på et tørkepapir før du legger de utover et stekebrett med bakepapir. Smør de med olivenolje og hell litt salt og pepper over.
Sett de i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter.
Tomatsaus med kjøttdeig
Ta litt olivenolje på stekepannen og start med å surre løk til den er myk. Del opp i tynne skiver gulrot og selleri og legg det oppi stekepannen som stekes lett så tilsetter du kjøttdeigen og stek den til gjennomstekt. tilsett salt, pepper og et laurbærblad.
Så blander du tomatpure og vann i kjøttdeigen og tilsetter litt sukrin etter smak.
Hvit saus
Visp fløte og smøreost sammen. Gi det et lite oppkok. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.
Sett sausen tilsides.
Finn en stor ildfast form som er passe til lasagne og sett stekeovnen på 200 grader.
Legg tomatsausen først i bunnen på formen, så aubergine, kjøttdeig, og hvitsaus på toppen. Du kan legge 3 lag (kommer ann på hvor stor form du bruker) og avslutter med den hvite sausen og revet hvitost.
Sett i ovnen til steking i ca 10 – 15 minutter til osten er smeltet.
Server gjerne med en frisk tomatsalat til og basilikum blader.
Håper det smaker!
♥
#lasagne #mat #blogg #hverdag #helg #foto #lavkarbo #Norge #middag #helse #livsstil #mamma #spis #spar #spisogspar #august #høst #livsstil sunt #godt #uke #tips #oppskrift #matfrabunnen #lavkarbolasagne
Lasagne er jo så godt:-) Har en favorittoppskrift jeg pleier å bruke, men det er jo moro å prøve noe nytt.
Marianne: Ja kjekt å prøve litt nytt innimellom
lasagne er en av mine store favoritter! Spennende med en vri
Det er utrolig mye man kan gjøre for å lage nesten det samme, det ser jeg
Herlig at det er sånn :-)Smaker sikkert ganske likt også 
Denne skal definetivt testes ut <3
Det så helt nydelig godt ut.
digger bloggen din er så mye inspirerende å kreativt 
Fargerikt og fristende.. :)) Takker for tips <3
Denne varianten har jeg prøvd en gang..men akk..jeg er jo veldig glad i den vanlige..men flott tips!
Lasagne er så utrolig godt
Iselin Renée: Ja det er kjempegodt :))
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk
annebe: Tusen takk
Bare hyggelig <3
May Halvorsen: Tusen takk, så hyggelig å høre <3
Marie: Tusen takk <3 Håper det smaker
frodith: Ja en kan lage mange forskjellige varianter av feks lasagne :)) Ja jeg synes det ble ikke så ulikt
RebeccaHasselgard: Ja en av mine favoritter også :))
Åhh, dette så veldig godt ut! Jeg er en av de som nesten aldri får nok av lassagne
Victoria Grøtting: Tuuusen takk <3
Så nydelig og god den ser ut!
<3
elisebr: Tusen takk <3 Ja dette ble kjempegodt :))
Kan man bruke vanlig toro-pakke og bytte ut pastaplater med aubergine?
Om du spiser lavkarbo så ville jeg unngått Toro ferdig pakker, da det er mest mulig ren mat som gjelder i lavkarbo kost
No skal eg prøve denne oppskriften.Eg har ikke spist eller laget lasagne siden eg levde høykarbo,og eg starta spis deg fri 20.03.2020,og lavkarbo i juli 2020,så det begynner å bli noen år siden.Dette blir spennende,så no skal eg komme meg igang med denne retten
Masse lykke til


No skal eg prøve meg på denne retten.eg har ikke laget den etter eg gikk over fra høykarbo i mars 2020