Hei!
Idag vil jeg tipse om denne hvite sausen som er veldig allsidig og enkel å lage, og smaker kjempegodt! Ikke trenger du noe form for mel for å få sausen tykkere heller! Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, og når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål.
Hvit saus / Besciamelle
2 dl fløte
2 ss Tine smøreost naturell
ca 1/2 ts muskatnøtt (kan sløyfes – eller du kan ha annet krydder som karri eller grillkrydder i )
Pepper etter smak (kan sløyfes)
salt etter smak
Visp fløte og smøreost sammen.
Gi det et lite oppkok.
Smak til med muskatnøtt, salt og eventuelt litt pepper.
Når bruker en HVIT SAUS?
For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift HER
Eller til ovnstekt blomkål og skinke/bacon er det også veldig med en hvit saus som tilbehør, oppskrift finner du HER
Ønsker deg en fin dag videre!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbosaus #lavkarbohvitsaus #mat #tips #lavkarbotips #keto #hverdag #helg #middag #lavkarbomiddag #hvitsaus #hverdag #helg
Flott tips! Ha en god dag!
Jeg bruker hvit saus til fiskeboller. Og må nok innrømme at her kjører jeg HELT planke med pose 😀
ser godt ut<3
Tusen takk :))
Hvit saus og fiskeboller er lenge siden jeg har spist nå :))
Tusen takk :))
dette skal eg prøve…eg sku lage kvit saus forrige dag, eller eg tenkte på det,men syns det er så masete med mel eller maizenna…tusen takk for supert tips
Hvor mye holder dette til ?
Fex 4 til middag med fiskeboller, trenger man mer da?
cuskima: Til fiskeboller og middag til 4 ville jeg doblet oppskriften – eller kanskje 3-doblet den til og med :))
takk 🙂
cuskima: <3