God lørdag!
Dagens middagtips er hjemmelagete vårruller fylt med deilige grønnsaker. Dette er lett å lage og smaker kjempegodt! Vårrullene kan også fryses ned og da varmes i stekeovnen på svak varme når en har lyst på. Med denne oppskriften får du ca 14 vårruller og det vil koste deg ca 60 kr å lage selv.
Ønsker dere en super helg!
Vårruller
(ca 14 vårruller)
- Spring roll pastry (kjøpes på utenlandske butikker for ca 20 kr for 40 stk plater). Vi har brukt merket Spring Home.
- 250 gram hodekål
- 1 gulrot
- 1 sjalott løk
- 1 hvitløk fedd
- 150 gram brokkoli
- 1 stor ss finhakket ingefær
- 1 ts korianderfrø malt
- salt
- pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 grønnsaksbuljong terning
Skjær en løk og purreløk og surr de i stekepannen på svak varme med 1 ss olivenolje.
Tilsett et helt hvitløks fedd uten skall. Dette tas bort etterpå når alt er ferdig stekt.
Smelte en grønnsaksbuljong terning i 2 dl nykokt vann.
Skrell en gulrot og skjær med feks en ostehøvel lange remser, del en brokkoli , finhakk en ingefær, skjær i skiver en hodekål og legg i stekepannen.
Alt stekes under lokk på svak varme.
Tilsett buljong vannet, koriander frø, salt og pepper og rør lett om.
La alt småkoke under lokk i ca 15 minutter.
Ha alt i en bolle for å avkjøle litt. Det er vanskelig å arbeide med vårrullene visst grønnsakene er for varme (lager lett hull i de tynne platene)
Slik bretter og ruller vi vårrullene , men det fins mange andre måter å gjøre dette på så bare prøv deg frem:
Legg en vårrull plate på et skjærebrett eller rett på bordet. Legg det med et av hjørnene ned mot deg.
Så legger du en stripe med grønnsaker over på langs.
Du bretter inn hvert hjørne på venstre og høyre side inn mot midten.
Så bretter du hjørnet mot deg helt over grønnsak stripen, og ruller sammen oppover til du har en liten spiss eller flik øverst, den fester du med litt lunket vann så vårrullen blir helt lukket.
Pensle vårrullene med litt olivenolje og stek de i ovnen på 175 grader i 15 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn). De kan også friteres , men vi liker best å steke de i stekeovnen.
Server med gjerne sursøt saus og en salat.
Tips: Du kan også ha pølse inni og mye annet godt, det er kanskje mer barnevennlig.
Håper det smaker!
#vårruller #blogg #mat #ferie #hverdag #helg #mamma #sommer #sol #foto
Det der har jeg aldri prøvd, så det må jeg jo såklart så snart ting kommer litt mer på stell her
Tusen takk for oppskrift og bildebeskrivelse 
Må prøve å lage hjemmelagde vårruller en dag
Charlotte: Ja det er så godt
God helg<3
ladyaugust: Ja det anbefales når du har mulighet for å lage:) Smaker kjempegodt!
Vårruller er kjempegodt
frodith: Ja sant
Smakte kjempegodt!
Nice
linneavioletta.blogg.no: Takk
Flotte vårruller.Ser godt ut!!!
Har alltid hjemmelaget vårruller liggende i fryseren! Så godt, og så greit å ta opp på dager der man ikke orker å styre på kjøkkenet
Mittfamilieliv: Ja det er super mat :))
Torunn Veseth: Smakte kjempegodt
Anbefales!
Vårruller er kjempegodt, men litt tidkrevende. Jeg pleier å lage opp så jeg har i frysen. Jeg synes de blir best friterte. Supert at du har med en vegetaroppskrift !
Aldri prøvd å lage før, men har alltid hatt lyst til å prøve, det er jo så godt.
Å nam! Vårruller er jo alltid en suksess! Fikk lyst på det nå!:))
Anna: De smakte kjempegodt
Veronica S: Ikke så vanskelig å lage, lager du mange kan du fryse ned og bare tine opp når du har lyst på
maiken: Da er det bare til å fritere
Veldig greit å lage mange og så tine opp og varme når en har lyst på :))