Helgekos: Hjemmelagete vårruller

God lørdag!

Dagens middagtips er hjemmelagete  vårruller fylt med deilige grønnsaker.   Dette er lett  å lage og smaker kjempegodt!  Vårrullene kan også fryses ned og da varmes i stekeovnen på svak varme når en har lyst på.  Med denne oppskriften får du ca 14 vårruller og det vil koste deg  ca 60 kr å lage selv.

Ønsker dere en super helg! 

Vårruller

(ca 14  vårruller)

  • Spring roll pastry (kjøpes på utenlandske butikker for ca 20 kr for 40 stk plater). Vi har brukt merket Spring Home.
  • 250 gram hodekål
  • 1 gulrot
  • 1 sjalott løk
  • 1 hvitløk fedd
  • 150 gram brokkoli
  • 1 stor ss finhakket ingefær
  • 1 ts korianderfrø malt
  • salt
  • pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 grønnsaksbuljong terning

 

Skjær en løk og purreløk og surr  de i stekepannen på svak varme med 1 ss olivenolje.

Tilsett  et helt hvitløks  fedd uten skall. Dette tas bort etterpå når alt er ferdig stekt. 

Smelte en grønnsaksbuljong terning i 2 dl  nykokt vann.

Skrell en gulrot og skjær med feks en ostehøvel lange remser, del en brokkoli , finhakk en ingefær,  skjær i skiver en hodekål og legg  i stekepannen.


Alt stekes under lokk på svak varme.

Tilsett buljong vannet, koriander frø, salt og pepper og rør lett om. 

La alt småkoke under lokk i ca 15 minutter.

Ha alt i en bolle for å  avkjøle litt. Det er vanskelig å arbeide med vårrullene visst grønnsakene er for varme (lager lett hull i de tynne platene)


Slik bretter og ruller vi vårrullene , men det fins mange andre måter å gjøre dette på så bare prøv deg frem:

 Legg en vårrull plate på et skjærebrett eller rett på bordet. Legg det med et av hjørnene ned mot deg.


Så legger du en  stripe med grønnsaker over på langs. 

Du bretter inn hvert hjørne på venstre og høyre side inn mot midten.

Så bretter du hjørnet mot deg helt over grønnsak stripen, og ruller sammen oppover til du har en liten spiss eller flik  øverst, den fester du med litt lunket vann så  vårrullen blir helt lukket.

Pensle vårrullene med litt olivenolje og stek de i ovnen på 175 grader i  15 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn). De kan også friteres , men vi liker best å steke  de i stekeovnen.

Server med gjerne sursøt saus og en salat.

 

Tips: Du kan også ha pølse inni og mye annet godt, det er kanskje mer barnevennlig.

 

Håper det smaker!

 

 #vårruller #blogg #mat #ferie #hverdag #helg #mamma #sommer #sol #foto

18 kommentarer

Siste innlegg