Kake-tips til helgen: fersken og bjørnebær pai

God fredag!

Helt utrolig hvor dagen bare flyr – helg igjen! Tenkte det passer bra å legge ut en kake oppskrift siden helgen står for døren. Dette er en kjempegod pai med fersken og bjørnebær. Server gjerne med vispet krem eller vaniljeis, vil du være litt sunnere kan du velge vaniljekesam. 


 

Fersken og bjørnebær pai

 

3 ferskener

ca 200 gram bjørnebær

3 dl fint speltmel

2 dl økologisk havregryn

1/2 dl hvitt sukker

1/2 dl brunt sukker

200 gram smør

Topping: ca 4 ss sukker og et kanel dryss

Sett ovnen på 225 grader.

 

Smuldre mel, havregryn, sukker og smør sammen. 

Trykk ca 3/4 av deigen ned i en form. Trykk litt deig oppover langs kantene også på formen.

Vask og skjær et snitt inn til fersken steinen og skjær hele veien rundt da kan du lettere vri de to halvpartene fra hverandre og fjerne steinen.

Skjær ferskene i biter.

Vask bjørnebærene og bland de med fersken, sukker og kanel i en bolle. 

Hell fersken og bjørnebærene over paideigen i formen.

Smuldre resten av paideigen over frukten og bærene. Avslutt med et dryss av sukker og kanel.

Stek paien midt i ovnen på 225 grader i ca 20 – 30  minutter.

 

Server  varm og gjerne med vispet krem, vanilje kesam eller vaniljeis.

Håper det smaker!

Klem 

– Katrine –
 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #mat #matglede #pai #kake #dessert #fredag #matglede #helse #høst #oktober #familie

20 kommentarer

Siste innlegg