Hei!
Barna her i huset elsker sjokoladepålegg, og etter å ha lest masse oppskrifter på nettopp dette på nettet så har vi kommet frem til en oppskrift som vi synes ble god.
Når en lager sjokoladepålegget selv slipper en store mengder sukker og kunstige tilsetningsstoffer.
Ønsker dere en super søndag videre <3
Hjemmelaget sjokoladepålegg
250 gram hasselnøtter
3,5 -4 ss kakaopulver (gjerne oboy)
ca 0,8 dl mandelmelk/ kokosmelk /soyamelk
1/2 ts vaniljesukker
ca 0,5 dl flytende akasiehonning
Start med å sette stekeovnen på 175 grader.
Stek hasselnøttene midt i ovnen i ca 8 minutter.
hell de over i et kjøkkenhåndkle og gni nøttene mot hverandre i håndkle så skallet faller av.
Bruk en blender eller en mikser til å mose nøttene til nøttesmør.
Bland så inn kakaopulver, melk, vaniljesukker og smak til med honning. Miks og tilsett om nødvendig mer melk og/ eller honning til ønsket konsistens og smak
Hell sjokoladepålegget over på et glass med lokk.
Sjokoladepålegget er holdbart i ca en uke i kjøleskap.
Håper det smaker!
#sjokoladepålegg #hjemmelaget #spisogspar #pålegg #helse #livsstil #mamma #mammablogg #norge #hverdag #mai #mat #matblogg #side2 #blogglisten #søndag
Så deilig!
Henriette Celin: Tusen takk <3
For et herlig tips 🙂
Anne Grethe/FotoSeljordslia: Tusen takk <3
Det så deilig u?t 🙂 Og MÅ jo være litt sunt, ikke sant 🙂
<3
Så flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3
tepausen.blogg.no: <3
frodith: Ja er sunnere enn det en finner på butikk 😉
<3
deilig! har veldig lyst til å smake!
Så bra tips! Dette så faktisk veldig godt ut 😀
Så godt ut 🙂
Ilo: Takk :)) Ja det er bare til å lage ;D
leahisabellv: Tusen takk <3 Så bra du likte tipset :))
buroyfoto: Tusen takk <3
Ikke bare for ungene detter her…:) Tenker prøve…
maiken: Ja vi her i huset synes den ble god og lett å smøre utover på brødskiven også :))
Men er honning vegansk da?
Bjørg: Godt spørsmål, må endre på overskriften vegansk. Bier er jo små levende vesen, så honning blir nok ikke vegansk da…..