Bonden oppdaget en huleåpning i fjellet…..Forbløffet en hel verden!

Hei!

Tenk å plutselig oppdage en skjult grotte i fjellet! Det gjorde en bonde i Vietnam. Det som befant seg på innsiden forbløffet en hel verden.

Det er utrolig hvor lite vi vet om jorden vi bor på egentlig. Det blir gjort nye oppdagelser hele tiden som for eksempel da et fjell i Bosnia  faktisk var en pyramide!

Denne grotten som er i  Vietnam er så stor at den  kan romme en skyskraper på 40 etasjer og inneholder både en hel jungel og en elv. Son Doong-grotten i Vietnam er verdens største grotte, og de vakre omgivelsene som venter deg her er virkelig noe utenom vanlige.

Du finner den gigantiske grotten i nasjonalparken, Phong Nha-Ke Bang  45 mil sør for hovedstaden Hanoi.

Son Goong 1

Son Goong betyr “bergflodsgrotten“, og er navnet på hulen som ble til for mellom to og fem millioner år siden. Men til tross for både alder og størrelse lå den lenge uoppdaget. Åpningen ble  funnet først i 1991 av en lokal bonde, og britiske eksperter var de første som undersøkte den  i 2009.

 

Son Goong 2

Hele grottesystemet er beregnet til å være 139 km langt.

Den har et eget dyreliv, en regnskog, innsjøer, strender og en elv.

Son Goong 5

Son Goong 6

Son Goong 9

Son Goong 10

Son Goong 11

Son Goong 12

I dag organiseres det guidede turer. En tur kan vare i syv dager og koste opptil 20 000 kroner. Det inkluderer fem netter med leir i grotten. Dette må være litt av en opplevelse, men veldig dyrt da….

 

Son Goong 13

Hulen er også rik på sjeldne perler som er blitt dannet gjennom hundrevis av år ved at vanndråper har tørket og dannet et kalkrikt skall rundt sandkornene.

Son Goong 16

Informasjon og bilder  er hentet fra Newsner.

 

 

#blogg #lørdag #hule #grotte #Vietnam #Norge #bilder #sommer #sol #ferie #mamma #mammablogg #oppdagelser

24 kommentarer

Siste innlegg