Hjemmelaget granola – supert til frokost!

Hei!

Frokostblanding er en super start på dagen og denne hjemmelagde granolaen er helt fri for raffinert hvitt sukker (søtningen er  honning og eplejuice). Lager du granolaen selv kan du  ha akkurat det du liker best  oppi, du slipper kunstige tilsetningsstoffer og  det er faktisk mye billigere å lage selv enn å kjøpe ferdig på butikken.

God tirsdag!

♥ ♥ ♥


 

Hjemmelaget granola

(ca et glass)

1 dl eplejuice

20 ss / ca 1 dl flytende akasie honning 

200 gram økologiske  havregryn

200 gram med mandler og hasselnøtter blandet

50 gram tørkede tranebær og granateple blandet. (selges poser med dette på Meny)

 

Sett stekeovnen på 160 grader.

Varm opp eplejuice og honning i en kasserolle og la det småkoke på svak varme i ca 10 minutter.

Hakk nøtter og mandler i en blender og hell det oppi en bolle sammen med tranebær og granateple, og varmet honning og eplejuice.

Hell blandingen over på bakepapir i en ildfast form, og stryk det lett utover.

Stek midt i ovnen  i ca 15 minutter og rør litt innimellom i granolaen til den har fått en jevn lys brun farge.

 Når den er ferdig må det avkjøles før du heller det over på eventuelt glass eller en tett boks. Holdbarhets tid er ca 1 måned.

 

Håper det smaker!

 

♥ ♥ ♥

sponset

 

#spisogspar #blogg #mat #granola #hjemmelaget #mamma #helse #livsstil #Norge #blogglisten  #frokost #tips #høst #hverdag #uke #september #sunt #matglede #matblogg

30 kommentarer

Siste innlegg