God søndag!
Salte kjeks hører med til ostekveld og det er super enkelt å lage selv slike kjeks. Det er ganske stive priser på salte kjeks i butikkene, ihvertfall visst du vil ha med forskjellige smaker på også, og igår hadde vi lyst å kose oss med ost og kjeks så da ble det hjemmelagde salte kjeks. Vi prøvde også med forskjellige smaker og toppinger som hvitløk og persille, sesamfrø og valmuefrø. De ble kjempegode og passer perfekt til oster!
Salte kjeks
(ca 40 kjeks)
6 dl økologisk hvetemel
ca 2 dl kaldt vann
1 ss olivenolje
1 ts maldon salt
4 smaks-toppinger:
salt og olivenolje
2 fedd hvitløk presses i hvitløkspresse og blandes med 1 ss olivenolje, persille og salt.
salt, olivenolje, og sesamfrø
salt, olivenolje og valmuefrø
Elt sammen deigen og sett den kjøleskapskaldt i plast i 20 minutter.
Kjevle deigen ut, den må være tynn (jo tynnere jo mer crispy) og stans ut små sirkler eller kvadrater om du ønsker det.
Pensle over med litt olivenolje og dryss salt over eventuelt ha annen smaks-topping på.
Sett i forvarmet stekeovn på 200 grader (over og under varme) nederst i ovnen i ca 15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist så blir de mer crispy.
Håper det smaker!
Klem
-Katrine-
#spisogspar #blogg #mat #matblogg #matglede #kjeks #hjemmelaget #saltekjeks #familie #kos #helg #ost #søndag #oktober
Ser veldig godt ut!
Victoria Larsen: Tusen takk <3 Ble veldig gode :))
Vet du hvor lenge de kan ligge?
De fikk jeg lyst til å lage. Kan de oppbevares noen dager i boks eller må de spises med en gang ?
annebe: Vil tro det går greit, men har ikke prøvd å oppbevare de før….!
Mia: Nei, har ikke prøvd å oppbevare de, her har de blitt laget og spist ganske kjapt!
Dette så godt ut du ;D
Søtmonsen ): Tusen takk <3
Denne oppskriften må jeg prøve! Det så kjempe godt ut
Tessa Bennett: Tusen takk <3
Fantastisk, dette skal lages. Helt sikkert sunnere enn å kjøpe dem i butikken.
Anonym: Ja når en lager selv vet en mer hva de inneholder, kan også ha litt grovere mel i de visst en vil gjøre de enda sunnere ;D