Hei!
Pizza er en stor favoritt her i huset, og dagens pizza har en kjempegod topping som er verdt å teste ut!
Liker du å eksperimentere med mat og prøve ut nye smaker?
Ha en flott dag videre <3
Pizza
5 dl fint økologisk hvetemel
1 dl havremel
1/4 pose tørrgjær
2 -3 dl lunkent vann
1 ts økologisk sukker
1 ts maldon salt/ himalaya salt
1 ss olivenolje
litt semule gryn (til utbaking)
Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og elt deigen (helst med eltemaskin) i minst 5 minutter for å få den luftig.
Når deigen slipper bollen er den klar til å heving.
Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett til heving i ca 40 minutter på et lunt sted.
Legg deigen på bakepapir og dryss semule gryn både over og under deigen for å få den mer crisp ved steking, kjevle ut en sirkel eller kvadrat.
Tomatsaus
ca 2 ss tomatpure
ca 1 ts råsukker
ca 1 ts salt
ca 1/4 ts pepper
litt (ca 1/2 -1 dl) vann
smak til med oregano eventuelt annet krydder visst det er ønskelig.
Bland sammen alle ingrediensene til en tomatsaus.
Topping
ca en boks med artisjokker
ca 1/2 glass hermetiserte med asparges
svarte oliven
1/4 squash (skjært i skiver)
skinke
revet hvitost
litt salt
2 ss olivenolje
1-2 stk vårløker
Fordel tomatsausen over utkjevlet deig.
Fordel revet hvitost utover, og legg toppingen utover pizzabunnen.
Sett pizzaen i stekeovnen på nederste rille på forvarmet ovn på 225 grader (over og under varme) i ca 15 minutter.
Server og nyt!
Håper det smaker!
Klem
-Katrine-
#spisogspar #blogg #mat #matglede #helse #tips #topping #hverdag #Norge #onsdag #jul #pizza #desember #blogglisten #mamma #hjemmelaget #middag #bilde #foto
Ja her var det mye nytt for meg på en pizza..hihih..er nok ikke så tøff til å prøve nye ting på den..for jeg elsker pizza..og vil ikke ødelegge…Flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Det ble veldig godt ;D
Den ser jammen spennende og litt kunstnerisk ut i uttrykksformen, kult
tepausen.blogg.no: Tusen takk <3 Så kjekt at du likte den
<3
tepausen.blogg.no: <3
Hei!
Det så jo kjempegodt ut da
Smulegryn til utbaking har jeg ikke hørt om før. Må prøves ut !
Så godt det så ut
Seline Ekelund: Tusen takk <3
Etdiktomdagen: Ja litt gryn ved utbaking gjør deigen mer crispy utenpå, men myk inni :))
Så god og spennende den så ut!
elisebr: Ja den ble skikkelig god :))