Hei!
En skikkelig gråværsdag i Bergen idag, det regner og regner og mørke skyer henger over oss. Jeg har vært på skolen til datteren min og satt insulin til lunsj og snakket litt med lærerne, jeg holder nå på å formulere en søknad om assistent og hjelpebehovet for datteren min som fikk diabetets type 1 for 2 måneder siden. Jeg har vært mye på skolen hennes siste tiden, hver eneste skoledag og gjerne flere ganger for dagen for å sette insulin eller møter med lærere og rektor.
Jeg har tilogmed stått foran 30 lærere ved skolen og snakket om diabetes og føling etter ønske fra rektor i en hel time! Og jeg som HATER å stå foran folk å snakke, det er jo skikkelig skummelt synes jeg. Normalt ville jeg lagt i fosterstilling under dynen hjemme visst jeg skulle gjort noe sånt – og så foran LÆRERE!!!!! ….. Men det gikk overaskene bra, men jeg gruet meg på forhånd sinn-sykt mye! Utrolig hva en klarer når en bare bestemmer seg for at dette skal jeg klare og forbereder seg godt!
Men over til dagens mat-tips: Sashimisalat!
Sashimisalat er det beste som finnes, veldig enkelt å lage og passer hele året. Salmalaks smaker nydelig sammen med avokadosalat, mango og ristede sesamfrø. Dette er en god og mettende salat.
Ha en flott mandag!
Sashimisalat med mango og ristede sesamfrø
(1 porsjon)
ca 150 gram salma laks
1 sjalottløk
agurk
1 avokado
1/2 mango
4-5 blader hjertesalat
2 ss sesamfrø
Tilbehør:
soyasaus
Wasabi
syltet ingefær
Start med å vaske og skjære i passende stykker hjertesalaten.
Så fjerner du skallet fra avokadoen og tar bort stenen og skjærer avokadoen i skiver.
Del mangoen i to og del mango kjøttet i passende deler.
Skjær med en skreller agurken på langs så du får tynne strimler.
Skjær salma laksen opp i tynne stykker.
Skjær i skiver sjalottløken.
Varm sesamfrø mens du rører i en stekepanne til de blir lett gylne.
Ha alt i en bolle passe stor til salat og strø over med sesamfrø.
Du kan ha litt soyasaus over salaten eller ha soyasausen i en liten skål ved siden av, så kan du dyppe sashimisalaten i soyasausen. Ha gjerne wasabi og syltet ingefær som tilbehør.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #side2 #Norge #mat #blogglisten #salat #laks #sunt #godt #hverdag #helg #kosthold #livsstil #foto #bilde #oppskrift #mamma #mammablogg #helse #matglede #matblogg #helse #tips #sashimi #Bergen #Norge
Så flott at skolen faktisk er interessert i å HØRE og LÆRE mer om diabetes! Nær meg, er det ei mor som trygler og ber om at hun skal få lov til å fortelle lærerne om datterens situasjon da de ikke har fått assistent enda, og førsteklassingen ikke er herre over sykdommen sin på egenhånd enda. Men der er det ingen som vil høre, og mor og far må møte opp på skolen og ta alt ansvar selv.
Hverdagslykker: Ja der er vi heldige, det er stor forskjell fra kommune til kommune ser det ut til. det er jo skoleplikt her i landet, så skolen har plikt å følge opp barnas behov…. <3
Ser kjempe godt ut!
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Oi, det så spennende ut
Så flink du er! Den viktigste informasjonen er det ofte de nærmeste som kjenner og man får forklart ting på en litt annen måte enn etter boka. Jeg har også stått foran en hel haug med lærere å fortalt ting de ikke visste så mye om og jeg fikk en haug med fantastiske tilbakemeldinger
Nå er det middagsplanlegging her og derfor måtte jeg innom deg å sjekke om jeg finner noe godt og det gjør jeg jo for du lager så mye superdigg
Ha en goood kveld <3
ladyaugust: Tusen takk <3 ja en vokser litt på sånne opplevelser når en gjør ting som en normalt ikke tør ..... Kjekt du kom innom
Good middag <3
frodith: Tusen takk <3
NAM
Cathrine: <3
Så godt det så ut!
Ønsker deg en super dag 
elisebr: Tusen takk <3 Ønsker deg en nydelig dag <3
tusen takk <3
Så flink du har vært, hadde aldri jeg turt! Flott
Maten så også veldig godt ut!
Liv Hege Schilvold: Tusen takk :)) Du kan kjøpe salmalaks (vakumpakket) beregnet til sushi på matbutikk, veldig enkelt å lage til:D
Heisann eg ser du har så mykje god mat, fins det ein moglegheit å få det på e-post
Merete: Tusen takk <3 Ikke som jeg vet om, dessverre <3