Hjemmelaget byggryn lunsj med jordbærsaus

God tirsdag

Jeg liker veldig godt byggrynlunsj og kjøpte dette ofte på butikken, noe som fort blir dyrt, du kan nemlig lage dette selv, og da slipper du samtidig alle tilsetningsstoffene. I denne oppskriften  blandet jeg  byggrynene med gresk yoghurt som er rik på proteiner, men synes du det blir for surt, kan du bruke vispet kremfløte eller kesam, nå er det kommet en ny kesam med smak av jordbær og rabarbra som smaker kjempegodt. kanskje den er god til dette!  Du kan lage jordbærsaus av både frosne og ferske jordbær, jeg har brukt ferske  og søtet med flytende akasie honning. 

Byggryn er  rik på proteiner og fiber og kan brukes i mange forskjellige retter alt fra supper til  middager  for eksempel bytte ut risen med byggryn, eller du kan lage en deilig byggrynlunsj som kan nytes med god samvittighet!

 

Ha en fin kveld!

 

Byggrynlunsj med jordbærsaus

2 porsjoner

 

1 dl byggryn

2 dl vann

ca 2-3 dl gresk yoghurt / kremfløte /kesam etter smak

1 ts vaniljesukker

ca 150 gram jordbær

ca 0,25 dl vann

ca 25 gram  brunt råsukker eller smak til med flytende akasie honning 

 

Kok byggryn etter anvisning på pakken (husk at byggryn skal bløtlegges før koking)

Skyll jordbærene og  varm jordbærene i en kasserolle til de  er myke, tilsett litt og litt av vannet visst det blir for tørt mens du rører. Bruk en stavmikser til å mose de og smak til med søtning. 

Avkjøl jordbærsausen.

Når byggrynene er avkjølte blander du de inn i  yoghurten eller kremen. Legg byggrynskremen oppi glass eller skåler og hell sausen over, pynt gjerne med  oppskårne jordbær på toppen.

Håper det smaker!

 

Sponset av Honning Centralen

 

#spisogspar #blogg #mat #byggrynlunsj #matblogg #dessert #lunsj #hjemmelaget #mamma #helse #livsstil #kosthold #Norge #hverdag #uke #tirsdag #høst #februar #matglede #mammablogg #familie #sunt #godt #tips #bilde #foto #

12 kommentarer

Siste innlegg