Hei!
Minsten hadde bursdagsfest på lørdag og da laget jeg sjokoladekake på 2 etasjer. Dette er første gangen jeg laget dette, og det gav virkelig mersmak, tror jeg skal lage en til 17.mai også….. Denne kaken tok kanskje litt av angående dekoreringen med det var jo til en barnebursdag og da må det være lov….. Kaken er laget helt fra bunnen av, og ble ganske så god – sier skrytehøna, hehe
Sjokoladekake – 2 etasjers kake
450 gram smeltet smør avkjølt
6 egg
450 gram sukker feks halvparten brunt og halvparten hvitt
650 gram fint speltmel/ hvetemel
60 gram bakekakao
2 ss vaniljesukker eller vanilje essens
1 ts bakepulver
2 ts natron
1/4 ts maldon salt eller vanlig salt
4 dl gresk yoghurt eller rømme
Du trenger også to kakeformer med avtakbar bunn: str: 15 dm og str: 21 dm
Sett stekeovnene på 200 grader (over og under varme)
Smelt smøret på svak varme og avkjøl.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland sjokoladepulver, bakepulver, vaniljesukker, natron og salt (alt det tørre) sammen og sikt inn i eggedosisen. Tilsett smør og gresk yoghurt. Bland sammen forsiktig for hånd så ikke luften blir slått ut av deigen.
Jeg klippet ut 2 sirkler i bakepapir som jeg hadde i bunnen av kakeformene og smurte kantene på formene godt med smør.
Hell røren over i 2 runde former, en stor og en mindre.
Sett kakene midt i ovnen i ca 40 minutter, men følg godt med, kan være lurt å sjekke etter ca 30 minutter da stekeovner steker veldig forskjellig.
Sjekk med en kakestikke eller et grillspyd om kaken er ferdigstekt. Det kan godt henge litt tørt igjen på stikken når du tar den ut. Er det våt røre på stikken lar du kaken stå litt lenger, men prøv å unngå at kaken blir stående for lenge og dermed blir tørr.
Husk at kaken fortsetter å steke en liten stund etter at du tar den ut av ovnen da den er veldig varm.
Sjokoladekrem
(lurt å ha litt ekstra av disse ingrediensene i tilfelle du trenger mer sjokoladekrem enn det står i oppskriften til pynting)
300 gram mykt smør (romtemperert visst du bruker ekte smør, eller feks olivero mykt smør)
600 gram melis
ca 3 dl Oboy pulver (jeg brukte idag bare 1 dl Oboy pulver)
ca 5-6 ss melk
2 ts vaniljesukker (etter smak)
Bland sammen ingrediensene til sjokoladekremen helst med en mikser.
Når kakene er avkjølte skjærer du av litt av toppene visst de er veldig runde/ buet på toppen så kakene blir flate på toppen.
Så deler du hver kake i 2 like store deler, dynk (litt) kakene med enten litt melk, juice eller sjokolade melk (et par spiseskjeer på hver kake).
La den nederste delen av hver kake stå på kakeform-bunnen (fjern gjerne bakepapiret) dette for å få en mer stabil kake når du setter den minste kaken på toppen.
Smør utover sjokoladekrem utover og legg bunnen oppå så du får to kaker med sjokoladekrem inni.
Smør sjokoladekremen utover og på sidene på kakene.
Pynt og dekorer etter eget ønske. Jeg har laget små sjokoladekrem -topper på toppen av hver kake og pyntet med smarties.
Jeg lar kakene stå på kakeform-bunnen så setter jeg den minste kaken med kakeform-bunnen oppå den største og fortsetter å dekorere for å skjule kakeform-bunnen og slik at de to kakene blir til en kake.
Sett kakene kaldt frem til servering.
Håper det smaker!
Ha en fin dag!
#spisogspar #blogg #mat #kake #sjokoladekake #minions #matblogg #Norge #vår #mamma #matglede #tips #foto #bilde #hverdag #bursdag #kake #2etasjer #2etasjerskake #matglede #helse #oppskrift #matblogg #hjemmelaget #matfrabunnen #mai#sjokoladekrem #sjokoladekakebunn
Den så utrolig god ut
Iselin Renée: Tusen takk <3 Ja det synes jeg den var, jeg eeelsker sjokolade kake, og denne har sånn lys god sjokoladekrem - min favoritt, hehe
Den så veldig god ut
Pernille: Tusen takk <3 Den ble skikkelig god
Så flott kake!<3 Fikk veldig lyst på sjokolade kake nå selv om jeg ikke tåler sjokolade. Hehe
åå så deilig!
Den så nydelig ut! og det er lov å skryte av noe man er fornøyd med!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3
Janne: Tusen takk <3
Jeanett Michelle: Tusen takk <3 Så kjedelig at du ikke tåler sjokolade! :O
Fantastisk kake, skulle gjerne hatt en glefs nå
frodith: Hihi, ja den ble kjempegod
Tusen takk <3