Hei!
idag laget jeg en blåbærpai med en litt sunnere vri, jeg liker å eksperimentere litt når det kommer til oppskrifter og denne paien er blitt noe sunnere enn vanlig pai som har høyt innhold av sukker og fett. Dagens pai inneholder havregryn, sukrin (og vanlig sukker, men det kan sløyfes visst du heller vil ha en helt sukkerfri kake), og smøret er halvert og erstattet med gresk yoghurt. Paien blir selvsagt ikke helt make i konsistens på en vanlig pai, men er et godt og litt sunnere alternativ.
Blåbærpai
(20 dm kakeform)
3- 4 dl fint speltmel (prøv deg litt fram til en fast deig)
2 dl økologisk havregryn
1/2 dl sukker
2 ss sukrin melis
100 gram smør
100 gram gresk yoghurt
2 ts vaniljesukker
ca 200 gram blåbær
sukker til å strø over paien tilslutt
kanel til å strø over paien tilslutt
Bland med hendene en paideig av mel, havregryn, søtning, smør og yoghurt. Sett deigen kaldt med plast rundt i ca 20 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader (over og under varme)
Del så deigen i to deler, den ene delen litt større enn den andre. Den største delen kjevler du en sirkel med som er litt større en formen du skal steke paien i så du kan presse deigen oppover kantene på formen. Den skal være ca 0,5 cm tykk.
Legg så vaskete blåbær oppå deigen i formen og strø litt sukker og kanel over etter ønske.
Kjevle utover den andre deigen og skjær ca 1 cm brede strimler
som du tvinner til en spiral og legger oppå kaken etter hverandre i sirkel slik at det blir et spiral mønster på paien.
Sett paien nest nederst i ovnen til steking i ca 25 minutter, lurt å følge med!
TIPS: Er paien mørk oppå men fortsatt litt rå deig i bunnen kan du sette paien et hakk lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over, skru varmen ned til ca 100-150 grader og stek i ca 10 – 15 minutter. Du kan også la paien stå i stekeovnen avslått men fortsatt varm med stekeovnsdøren på gløtt så paien tørker litt.
Når paien er litt avkjølt kan du strø over litt melis (eller sukrin melis, eller en blanding av begge deler)
TIPS: Du kan også lage minipaier av denne oppskriften som denne bringebær paien. Denne oppskriften gir ca 10 stk minipaier (kommer an på str på formene du har, jeg har her 10 dm former )
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #matglede #pai #sunnere #helse #tips #oppskrift #mat #blogg #juli #bilde #foto #oppskrift #blåbær #bringebær #diabetes #lavkarbo #godt #matblogg #hverdag #helg #sommer #ferie
Denne så utrolig god ut, både som blåbærpai og bringbærpai faktisk
frodith: Tuuusen takk <3 Begge deler ble kjempegode :))
Så nydelige og gode de så ut!
Hadde ikke sagt nei takk til ett stykke eller 10!
<3 Ønsker deg og dine en fin dag
<3
elisebr: Tusen takk, snille deg <3 Ønsker deg og dine en superfin dag <3
tusen takk
<3
elisebr: <3
Nå fikk jeg lyst til å lage blåbærpai med bjørnebær. Det er det lenge siden jeg har spist, og smaker så godt med litt vaniljeis ved siden av
Pernille: Mmm det hørtes veldig godt ut <3
Den må jeg prøve en gang.
Lite spørsmål, den sukrin melisen, kan den byttes ut med vanlig melis?
Har så små barn at de ikke bør ha kunstig søtning enda
Ja det går helt fint med vanlig melis eller vanlig sukker, sukrin melis er dobbelt så søtt som sukker så da dobler du bare sukkeret :))
Tusen takk
Bare hyggelig <3
Blåbærpai er bare helt fantastisk! Aldri prøvd med gresk yoghurt, det må jeg huske på!
Ser utrolig godt ut!
Ja det blir litt mindre fett når en bytter ut smøret med gresk yoghurt eller kesam :)) Tusen takk <3