Hei!
Igår laget jeg en utrolig god pai som i tillegg har en sunnere bunn pluss er fettredusert. Det som gjorde denne paien spesielt god var at jeg toppet den med ruccula salat og granateple. Det ble virkelig en kjempegod smaks- kombinasjon!
Her i denne oppskriften er det byttet ut en del av smøret med lett Kesam, og istedet for feks bacon bruker en strimlet skinke som smaker veldig godt. En sunn pai kan smake vel så godt som en med høyt kalori innhold, men denne kan nytes med mye bedre samvittighet
Har du rester igjen av paien setter du det i kjøleskapet, pai er kjempegodt til frokost eller lunsj dagen etter. Den kan også varmes opp igjen visst du foretrekker den varm.
(Bilde av granateple som vokser på Kreta)
Pai med strimlet skinke, ruccula og granateple
(2 paier, 16 stykker)
4 dl fint hvetemel eller speltmel
3 dl byggmel
250 gram smør i terninger, romtemperert
3 ss kesam, lett
ca 1/2 ts salt
ca 4 ss kaldt vann (tilsett litt og litt vann mens du knar deigen)
Bland ingrediensene med hendene eller en sleiv i en bolle, og jobb raskt med deigen til du har en glatt og fin deig.
Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 15 minutt.
Sett stekeovnen på 200 grader (varmluft, er best egnet når du steker begge paiene samtidig).
Dele deigen i to like store deler. Kjevle deigene ut til en tynn sirkel (ca 0,5 cm) og legg de over hver sin pai form eller kakeform. prikk med en gaffel i bunnen og sett den midt i stekeovnen til forsteking i 10 -15 minutt.
Ta de så ut av ovnen og tilsett fyllet i pai-skjellene.
Fyll
8 økologiske egg
ca 3 dl kesam, lett
ca 4 dl melk
ca 1 ts maldon salt
1 rød paprika
Sjampingjong sopp etter smak (jeg hadde her 2 store)
ca 2-4 stk sjalottløk
1 pakke strimlet skinke
revet lett hvitost, mengde etter eget ønske
Topping tilslutt når paien er tatt ut av ovnen:
ruccula- salat
1 stk granateple
Skrell og skjær i skiver løk og sopp. Vask og skjær i skiver paprika.
Bland i en bolle egg, kesan, melk og salt sammen og hell eggeblandingen oppi pai-skjellene.
Fordel eggeblandingen på de to paiskjellene og ha skinke og grønnsaker oppi.
Topp paien med litt hvitost (ønsket mengde).
Sett en pai nederst i stekeovnen og den andre midt i ovnen. Bytt om etter ca 15 minutter. Stek på 200 grader til de begynner å bli gyllen (ca 30 minutter).
Paiene nærmer seg ferdige når eggeblandingen har stivnet og begynner å bli gyllen. Paiene kan også fint stå i varm stekeovn (avslått) med ovnsdøren åpen for å bli enda mer crispy.
Topp paien tilslutt med ruccula og granateple-kjerner
Server gjerne med en enkel salat til bestående av avokado, agurk og cherrytomater.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #pai #granateple #middag #hverdag #juli #sommer #familie #sunt #godt #mettende #pie #lunsj #frokost #tirsdag #helg #oppskrift #matfrabunnen #sommer #ferie
Så nydelig og god den ser ut!
elisebr: Tusen takk <3 den var kjempegod :))
Deilig og lekker sommermat det der <3<3
Ser nydelig ut!
Du er så flink til å tipse om lette, gode retter…ser nydelig ut! nammmm
Det så kjempedeilig ut
Jeg har spist reinaskav-gryte i dag , på fjellet 
frodith: Det var kjempegodt :)) Oi det hørtes veldig godt ut :)) Kos dere på fjellet <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Tuuuusen takk, kjære deg :)) Veldig kjekt at du synes det <3
Victoria Larsen: Tusen takk <3
annebe: Tusen takk <3 Ja det var kjempegodt :))
Nam, det så jo såå godt ut <3 Elsker pai!
Becca Alexandra: Tusen takk :)) Ja pai er kjempegodt :))
Dette så kjempe godt ut! Aldri smakt pai før men nå må jeg virkelig sette meg ned å lage en skikkelig en!
Victoria Grøtting: Ja da er det på tide ;))
Absolutt!