Hei!
Så var det ny uke, og ikke lenge til skolestart og hverdagen nærmer seg virkelig nå!!! Jeg har siste dagene prøvd å få plass assistent til datteren min med diabetes 1 så alt er klart til skolestart, og nå ser det ut som alt er på plass. Skoledagsplanen hennes er laget og rektor vil sette inn assistenter og lærere til å hjelpe henne i skolehverdagen. Dette er vi foreldre veldig glade for at skolen tar diabetesen hennes på alvor, det blir spesielt spennende nå i høst da klassen hennes får nye lærere og hun vil få nye assistenter.
Igår stod jeg ved kjøkkenbenken store deler av dagen! Først laget jeg hjemmelaget vaniljeiskrem, så laget jeg eplekake og tilslutt hjemmelaget lasagne. Fikk besøk av min mamma igår og da ville jeg gjøre litt ekstra, hihi.
Lavkarbo vaniljeiskrem (sukkerfri)
3 eggeplommer og 1 egg
70 gram sukrin melis
5 dl kremfløte
2 ss vaniljepulver
Visp egg og sukrin til eggedosis.
Stiv pisk kremfløte og vaniljepulver.
Vend inn kremen i eggedosisen.
Jeg har brukt her brukt en isboks (gjenbruk!) til å ha isen oppi, men du kan også ha den i en vanlig kakeform (les tipset under!), da har jeg pleid å bruke en 20 dm kakeform, men du kan gjerne bruke en større form, men kaken vil da bli flatere. Fordelen med flatere kake er at den fryser fortere.
Isen trenger ca 6 timer til å bli skikkelig nedfryst. Den kan tas ut av frysen før også, men vil da være litt bløtere, og la den stå litt på kjøkkenbenken før servering så den får tint litt opp (ca 15 min).
TIPS: Bruker du kakeform er det lurt å klippe en remse ca 15 cm høy som du har langs kanten på kakeformen, den vil holde iskremen på plass som du tilslutt heller oppi.
Denne isen smaker kjempegodt som den er , minner faktisk mye om vanlig vaniljeiskrem, men sammen med varm eplekake smaker den bare helt NYYYYDELIG!
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #sukkerfri #tips #oppskrift #hjemmelaget #matfrabunnen #mandag #helg #uke #august #sommer #is #vaniljeiskrem #sunt #godt #kos
Det der så bare kjempe godt ut
Har nettopp spist is, men nå fikk jeg lyst på en til 😀
Åh, det så jo bare helt nydelig ut med iskrem og eplekake 😀
Danian. Gutteblogger: Tusen takk 😀 Ja dette ble kjempegodt! :))
frodith: Hihi, ja dette ble kjempegodt :))
Jeanett Michelle: Tusen takk <3 Ja dette ble virkelig godt sammen 😀
Nå ble jeg glad, oppdaget plutselig denne bloggen og her fikk jeg mange nyttige tips. Jeg er nemlig diabetiker og ser jeg kan bruke mange av oppskriftene.😀🖒
Liv: Så utrolig hyggelig å høre at du finner oppskrifter du kan bruke her <3 Tusen takk :))
Ser kjempe nydelig ut!! Åh, nå ble jeg skikkelig sulten 😀
Victoria Larsen: Tusen takk :)) Dette smakte utrolig godt, anbefales :))
Mmmm så godt. Skal prøves! Takk for tips 😀
Anonym: Tusen takk for så hyggelig kommentar 😀 Dette ble kjempegodt, anbefales 😉
Det her så helt fantastisk ut! Du frister alltid med oppskriftene dine <3
Tessa Bennett: Tusen hjertelig takk <3 Veldig kjekt å høre 🙂
Er det ikke veldig mye med to spiseskjeer vaniljepulver(og dyrt) Kan jeg bruke vaniljestang,og evt hvor mangen?
Aina: Du får ca 1 liter med is, jeg hadde to skjeer med vaniljepulver i så det blir vaniljesmak på isen, men du kan sikkert bruke frø fra vaniljestang, det tenkte jeg å prøve neste gang, men litt usikker på mengden, ville prøvd meg litt frem (smake)…. 🙂