Vanilje og bringebær muffins (lavkarbo, glutenfri og laktosefri)

Hei!

Igår lagde jeg sjokolademuffins (lavkarbo) som ble kjempegode, oppskrift på de finner du HER, og i dag hadde jeg lyst å lage vaniljemuffins med bringebær i da jeg hadde en eske med ferske bringebær som måtte spises før de ble for gamle. Det er så moro å eksperimentere og lage sunnere alternativer av mat, og en kan lett lage mye godt uten mel og sukker. 

Vanilje og bringebærmuffins

(12 stk)

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis (eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts vanijepulver

50 gram mandelmel 

40 gram kokosmel 

Bringebær (minst 1 stk til hver muffins)

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene inn i eggedosisen. 

Smør litt smør i formene (i bunnen og oppover kantene) og  hell røren over i muffinsformer og  stikk nedi røren 1 -3 stk bringebær. Sett dette midt i stekeovnen i ca 15 – 20 minutter. Sjekk med en kakestikke/ grillpinne om de er gjennomstekte. 

Nytes som de er, eller toppes  med  krem/ smørkrem og gjerne friske bær og et dryss med sukrin melis.

De er aller best ferske!

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #muffins #lavkarbo #lavkarbomuffins #lavkarbovaniljemuffins #dessert #kake# glutenfri #melkefri #laktosefri #bringebærmuffins #bringebær #hverdag #tirsdag 

6 kommentarer

Siste innlegg