Pai med en sunnere vri

Hei!

Pai er en favoritt her i huset og denne paien med sopp og bacon som jeg laget idag er en litt sunnere variant og smaker i tillegg kjempegodt!  

Viss du har rester er pai også supert å ha med seg som matpakke dagen etterpå 🙂 

Pai med sopp og bacon

(2 stk pai)

 

Pai skjell:

250 gram smør

130 gram gresk yoghurt eller kesam

1 ts salt

5 dl hvetemel (gjerne økologisk)

3 dl havremel

visst behov: 2-3 ss kaldt vann

 

Eggeblanding:

2 dl melk

3 ss gresk yoghurt

 7 egg (økologisk)

litt salt

pepper

grillkrydder

 

Fyll:

2-3 stk mini paprika

1 pakke sjampinjong sopp

1 pakke bacon i terninger 

revet hvitost til topping

 

Pai-skjellet

Bland ingrediensene i en bolle, og jobb med deigen med hendene eller feks en tre-sleiv til du har en glatt og fin deig.

Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 30 minutt.

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Del deigen i to like store deler. Legg bakepapir under og over deigene og kjevle ut til to  tynne sirkler og legg de over hver  pai form eller kakeform.

Prikk med en gaffel i bunnen og sett de i stekeovnen til forsteking i  10 -15 minutt (bytt om etter ca 5 minutt). Når de begynner å stivne og få litt farge kan du ta de ut av ovnen og tilsette fyllet.

 

Pai-fyllet:

Skjær opp sopp og paprika og stek baconet litt i en stekepanne. Visp ingrediensene  til eggeblandingen godt, og bland inn sopp, paprika og bacon og hell dette oppi pai-skjellene.

Topp paiene med litt hvitost (ønsket mengde).

Sett paiene i stekeovnen  (en i midten og den andre nederst, bytt om etter ca 10 – 15 minutt) og stek  på 200 grader til de begynner å bli gylne og fyllet er fast  (ca 30 minutter).

Server gjerne salat til paiene.

Håper det smaker!

Klem

– Katrine –

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #middag #pai #sunnere #sunnvri #onsdag #lunsj #høst #sopp #bacon #familie #hverdag 

 

 

7 kommentarer

Siste innlegg