Hei!
Det er helg og sjokoladekake på menyen. Jeg har laget denne kaken mange ganger og de fleste som har smakt den har lurt på om dette er vanlig sjokoladekake for den smaker helt som vanlig sjokoladekake – den er bare supergod og gjerne med en kremklatt til 🙂
Fransk rustikk sjokoladekake
(1 liten kake, 20 cm form)
3 egg
1 1/2 dl sukrin melis ( eller annen søtning)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver
80 gram mandelmel (malte mandler, ikke fettredusert mandel mel)
1 ts psyllium husk
2 ss bakekakao
Topping: Sukrin melis
Sjablong eller blondeduk eller lignende
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til luftig eggedosis.
Sikt resten av ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren.
Hell røren over i en kakeform (ca 20 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutt. Sjekk med en kake-stikke om kaken er ferdig, den kan godt være litt rå i midten for de som liker det.
La kaken avkjøles før du dekorerer kaken med et dryss av sukrin melis.
Ha gjerne en kremklatt som tilbehør og litt bringebærsaus (laget av nyrørte bringebær og søtning.
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #kake #sjokoladekake #oppskrift #lavkarbokake #mat #helg #fredag #fransk #hverdag #glutenfri #laktosefri #lavkarbosjokoladekake #lavkarbo #keto
Så deilig 🙂 Kaker og desserter er veldig godt 🙂
Oh hildrande du – den så god ut <3 =)
Helene: Tusen takk <3 :))))
frodith: 😀
Åååå.. Det så fantastisk godt ut 😀
ingerslilleverden.blogg.no: Tusen takk <3
Hvordan dekorerer du slik? 😊
Erica: Jeg har brukt en blondeduk som jeg la over kaken som en sjablong så drysses melis over. 😀
Ser nydelig ut! Veldig fin kake!
SIRI ALVÆR: Tusen takk <3