Hei!
Det er over 30 grader i skyggen her i Bergen idag og definitivt den varmeste dagen hittil i år!
Idag deler jeg her en oppskrift på sitronfromasj som kan nytes av de fleste med god samvittighet! Og det beste av alt: den smaker som vanlig sitronfromasj!
Sitronfromasj
(ca 4 -5 porsjoner)
4 plater gelatin
2 dl kremfløte
2 egg
ca 5 ss sukrin melis eller annen søtning (tilsvarende 1 dl sukker)
saft av 1 sitron
Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i ca 10 minutt til de er myke.
Visp fløten til krem, men pass på å ikke vispe for mye.
Visp egg og søtning til luftig og lys eggedosis.
Press saft av en sitron i en skål.
Ta gelatinplatene opp av vannet og press vannet av de, ligg de i en bolle og hell over ca 4 ss med kokende vann mens du rører godt/ visper til gelatinen er helt oppløst. La det stå litt og avkjøles.
Hell sitronsaften i eggedosisen mens du rører hele tiden, så heller du gelatinen over på samme måte.
Bland inn kremen.
Hell fromasjen over i en stor glass skål eller over på glass. Sett det så i kjøleskapet og la det stå til den er stivnet, gjerne over natten.
Denne desserten er kjempegod med bringebærsaus til.
Bringebærsaus
200 gram bringebær
ca 3 ss sukrin melis eller annen søtning
Gi et lite oppkok mens du rører bringebær og søtning sammen.
Hell det over i en sil med en skål under, så presser du saften ut av bærene med en skje eller en sleiv.
Bringebærsausen renner ned i skålen under.
Server og nyt!
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #dessert #sitronfromasj #fromasj #sitron #bringebærsaus #godt #nyt #helg #kos #hverdag #uke #livet #bergen #lavkarbodessert #keto #lavkarbofromasj #sommer #ferie
w0w så deilig!
Janne: Tusen takk <3 Ja dette er kjempegodt 😀
Oooh hellige jul, det der ser bare griselekker ut og jeg elsker sitronfromasj 😀 tusen takk for oppskrift! <3 Flinka 🙂
ladyaugust: Hihi, tusen takk <3 Ja sitronfromasj er suuuupergodt 😀 <3<3<3
Fromasj og mousse er skikkelig deilig 🙂 Fin header du har fått 🙂
Nam, så godt det så ut!
Tusen takk <3
Tusen takk :))