Hei!
Fantastisk god og saftig sjokoladekake med karamell topping! Det er jo helg og da må det være lov å kose seg litt ekstra Jeg er veldig i “kake-modus ” for tiden så her kommer enda en kakeoppskrift til helgen
Jeg har pyntet kaken med peanøtter og bringebær som gir en ekstra god smak med søtt, salt og syrlige bringebær! Kaken er laget med finesse bakesukker som gir en mer “naturlig søtsmak.
Det kan ta tid for at karamellen blir tykk, ca 30 minutter med røring.
Det går kjappere om du lager den i mikro. Men fortvil ikke; selv om karamellen er litt rennende fortsatt så blir den fast når den får stå i kjøleskap, så den kan helles over kaken og settes i kjølskap.
Sjokoladekake med karamell topping
(20 cm x 30 cm)
4 egg
ca 1 og halv ss Finesse bakesukker (smak gjerne til)
160 gram mandelmel (ikke fettredusert)
5 ts bakepulver
4 ss bakekako
ca 1 ts vaniljeessens
2 ts psyllium/ fiber husk
50 gram romtemperert smør
Visp egg og søtning til luftig eggedosis.
Visp inn vaniljeessens.
Sikt inn det tørre. Og tilsett smøret som kan vispes inn på laveste hastighet eller for hånd, men ikke for mye da luften lett kan gå ut av røren.
Hell røren i en liten langpanne (ca 20 cm X 30 cm) kledd bakepapir(det gjør det lettere å ta kaken ut av formen). Ha gjerne litt høy kant med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen på forvarmet ovn, 170 grader (over og under varme) i ca 30 minutter, men dette varierer fra ovn til ovn.
Sjekk med en kakestikke/strikkepinne i midten av kaken om den er gjennomstekt.
La kaken stå i formen oppå bakepapiret som er brettet litt opp over kaken (lurt med en litt høy papirkant eller høy form når du skal helle karamellen over for å unngå søl!)
Karamelltopping:
200 gram smør
8 dl fløte
140 gram sukrin gold
8 ss sukrinsirup gold
Topping:
bringebær
peanøtter
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og tilsett fløte og sukrin gold på middelshøy varme (kan boble litt svakt i kasserollen) Når alt er blandet godt sammen og du har rørt en 10 minutt, kan det være lurt å dele røren i to deler og fortsette oppvarmingen hver for seg da det vil gå mye kortere tid å få en tykkere karamell. Tilsett Sukrin sirup gold mot slutten av koketiden.
Når karamellen begynner å bli litt tykk så kan du helle over i en skål og sette til avkjøling så vil sausen bli mer tykk etterhvert. Når karamellen er lunken kan du helle karamellen over kaken som fortsatt står i formen med bakepapiret litt over kaken for å holde karamellen “på plass”, er karamellen litt rennende kan du sette kaken i kjøleskap (eventuelt i fryser en halvtimes tid) noen timer før servering da blir det lett å skjære kaken opp i stykker uten for mye kliss med karamellen.
Topp kaken med peanøtter og friske bringebær.
Server og nyyyyyt!
Håper det smaker!
GOD HELG!
#spisogspar #blogg #hverdag #lavkarbo #lavkarbokos #matglede #helse #kosthold #tips #oppskrift #kake #lavkarbokake #sjokoladekake #karamell #lørdag #helg #mattips
Koser meg gjerne med en sånn en midt i uka også jeg
frodith: Ja denne kan en kose seg med midt i uken også
Nam! Den ser god ut, og må prøves :o)
fy søren så mye godt du lager<3
Åh så god den kaken så ut <3 Ha en fin dag
Skikkelig god ut:)
Aina: Tusen takk :)) Ja den anbefales – kjempegod!
Janne: Tusen takk
Mia: Tusen takk <3 Ha en flott dag
julietalivstil: Tusen takk <3
Det er ikke pent å friste sånn med deilige oppskrifter xD Får jo bare lyst til å løpe til kjøkkenet å bake når du serverer sånne bilder
Ser nydelig ut !
Kan jeg bruke Tagatesse i stedet for Sukrin ?
Sara Karlengen: Hihi, ja denne kaken er god :)) Tusen takk <3
Linda Bårdseth: Tusen takk <3 Ja det går sikkert fint, jeg har ikke prøvd med tagatesse så vet ikke hvor mye søtt du trenger da iforhold til sukrin..