Lavkarbo sjokoladekake med karamelltopping

Hei!

Fantastisk god og saftig sjokoladekake med karamell topping! Det er jo helg og da må det være lov å kose seg litt ekstra 🙂 Jeg er veldig i “kake-modus ” for tiden så her kommer enda en kakeoppskrift til helgen 🙂

Jeg har pyntet kaken med peanøtter og bringebær som gir en ekstra god smak med søtt, salt og syrlige bringebær! Kaken er laget med sukrin gold, men sammen med fibersirup gold blir den kjølige “metalliske” smaken  mer dempet!

Det krever tålmodighet å lage karamell, så her kan det være lurt å fordele karamellen på to eller tre kasseroller og røre litt i alle, da går det mye fortere enn viss du står med en stor porsjon – da går det fort en time med røring!

Sjokoladekake med karamell topping

(20 cm x 30 cm)

4 egg

2,5 dl sukrin gold eller annen søtning

5 ss fibersirup gold

160 gram malte mandler (skåldete, ikke fettredusert)

5 ts bakepulver

4 ss bakekako

ca 6 dråper vaniljeessens

2 ts psyllium/ fiber husk

50 gram romtemperert smør

 

Visp egg og sukrin/søtning til luftig eggedosis. 

Visp inn fibersirup gold og vaniljeessens.

Sikt inn det tørre. Og tilsett smøret som kan vispes inn på laveste hastighet eller for hånd, men ikke for mye da luften lett kan gå ut av røren.

Hell røren i en liten langpanne  (ca 20 cm X 30 cm) kledd bakepapir (det gjør det lettere å ta kaken ut av formen).

Stek kaken midt i ovnen på forvarmet ovn, 170 grader (over og under varme) i ca 30 minutter, men dette varierer fra  ovn til ovn.

Sjekk med en kakestikke/strikkepinne i midten av kaken  om den  er gjennomstekt.

La kaken stå i formen oppå bakepapiret som er brettet litt opp over kaken (lurt med en litt høy papirkant eller høy form når du skal helle karamellen over for å unngå søl!)

 

Karamelltopping:

200 gram smør

8 dl fløte

140 gram sukrin gold

8 ss fibersirup gold

 

Topping:

bringebær

peanøtter

 

Varm ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle på middelshøy varme (kan boble litt svakt i kasserollen)  Når alt er blandet godt sammen og du har rørt en 10 minutt, kan det være lurt å dele røren i to – tre deler og  fortsette oppvarmingen hver for seg da det vil gå mye kortere tid å få en tykkere karamell (OBS dette kan ta litt tid så best å smøre seg med tålmodighet!).

Når karamellen begynner å bli litt tykk så kan du helle over i en skål og sette til avkjøling så vil sausen bli mer tykk etterhvert. Når karamellen er lunken kan du helle karamellen over kaken som fortsatt står i formen med bakepapiret litt over kaken for å holde karamellen “på plass”, er karamellen litt rennende kan du sette kaken i fryseren en halvtimes tid før servering da blir det lett å skjære kaken opp i stykker uten for mye kliss med karamellen.

Topp kaken med peanøtter og friske bringebær.

Server og nyyyyyt!

Håper det smaker!

 

GOD HELG!

 

#spisogspar #blogg #hverdag #lavkarbo #lavkarbokos #matglede #helse #kosthold #tips #oppskrift #kake #lavkarbokake #sjokoladekake #karamell #lørdag #helg #mattips 

14 kommentarer

Siste innlegg