Lavkarbo sjokoladekake med karamelltopping

Hei!

Fantastisk god og saftig sjokoladekake med karamell topping! Det er jo helg og da må det være lov å kose seg litt ekstra 🙂 Jeg er veldig i “kake-modus ” for tiden så her kommer enda en kakeoppskrift til helgen 🙂

Jeg har pyntet kaken med peanøtter og bringebær som gir en ekstra god smak med søtt, salt og syrlige bringebær! Kaken er laget med finesse bakesukker som gir en mer “naturlig søtsmak.

Det kan ta tid for at karamellen blir tykk, ca 30 minutter med røring.

Det går kjappere om du lager den i mikro. Men fortvil ikke;  selv om karamellen er litt rennende fortsatt så blir den fast når den får stå i kjøleskap,  så den kan helles over kaken og settes i kjølskap.

Sjokoladekake med karamell topping

(20 cm x 30 cm)

4 egg

ca 1 og halv ss Finesse bakesukker (smak gjerne til)

160 gram mandelmel  (ikke fettredusert)

5 ts bakepulver

4 ss bakekako

ca 1 ts vaniljeessens

2 ts psyllium/ fiber husk

50 gram romtemperert smør

Visp egg og søtning til luftig eggedosis.

Visp inn vaniljeessens.

Sikt inn det tørre. Og tilsett smøret som kan vispes inn på laveste hastighet eller for hånd, men ikke for mye da luften lett kan gå ut av røren.

Hell røren i en liten langpanne  (ca 20 cm X 30 cm) kledd bakepapir(det gjør det lettere å ta kaken ut av formen). Ha gjerne litt høy kant med bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen på forvarmet ovn, 170 grader (over og under varme) i ca 30 minutter, men dette varierer fra  ovn til ovn.

Sjekk med en kakestikke/strikkepinne i midten av kaken  om den  er gjennomstekt.

La kaken stå i formen oppå bakepapiret som er brettet litt opp over kaken (lurt med en litt høy papirkant eller høy form når du skal helle karamellen over for å unngå søl!)

Karamelltopping:

200 gram smør

8 dl fløte

140 gram sukrin gold

8 ss sukrinsirup gold

Topping:

bringebær

peanøtter

Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og tilsett fløte og sukrin gold  på middelshøy varme (kan boble litt svakt i kasserollen)  Når alt er blandet godt sammen og du har rørt en 10 minutt, kan det være lurt å dele røren i to  deler og  fortsette oppvarmingen hver for seg da det vil gå mye kortere tid å få en tykkere karamell. Tilsett Sukrin sirup gold mot slutten av koketiden.

Når karamellen begynner å bli litt tykk så kan du helle over i en skål og sette til avkjøling så vil sausen bli mer tykk etterhvert. Når karamellen er lunken kan du helle karamellen over kaken som fortsatt står i formen med bakepapiret litt over kaken for å holde karamellen “på plass”, er karamellen litt rennende kan du sette kaken i kjøleskap (eventuelt i fryser en halvtimes tid) noen timer før servering da blir det lett å skjære kaken opp i stykker uten for mye kliss med karamellen.

Topp kaken med peanøtter og friske bringebær.

Server og nyyyyyt!

Håper det smaker!

GOD HELG!

#spisogspar #blogg #hverdag #lavkarbo #lavkarbokos #matglede #helse #kosthold #tips #oppskrift #kake #lavkarbokake #sjokoladekake #karamell #lørdag #helg #mattips

14 kommentarer

Siste innlegg