Hei!
Denne kaken jeg idag vil dele oppskrift på er min favoritt kake fra barndommen Og nå har jeg tenkt en stund på hvordan jeg kan lage en lavkarbo versjon av denne kaken, og endelig kommet frem til en oppskrift som smaker ganske så likt som den originale!
Hasselnøttkake med mokka og karamell- krem
( ca 20 cm kakeform )
150 gram malte hasselnøttkjerner
150 gram sukrin melis
2 egg
30 gram malte mandler
1 ts bakepulver
Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)
Visp egg og sukrin melis til eggedosis. Mal hasselnøttkjerner og mandler og bland de i eggedosisen sammen med bakepulveret. Hell røren over i en smurt kakeform og sett den midt i stekeovnen i ca 20 minutt (obs: følg med!)
Mokka og karamell- krem
2 1/2 dl kremfløte
1/2 dl sterk kaffe
1/2 dl karamellsaus (se oppskrift under)
Karamellsaus
20 gram smør
1 dl fløte
12,5 gram sukrin gold
1 ss fibersirup gold
Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn fløte, sukrin gold og fibersirup på middelshøy varme. Rør helt til karamellsausen begynner å bli litt tykk, men fortsatt litt rennende. Sett den til avkjøling.
Slik lager du mokka og karamell- kremen:
Stivpisk kremfløten. Tilsett avkjølt kaffe og karamellsaus og vend det inn i kremen, blir kremen veldig tynn kan du vispe den opp igjen.
Topp kakebunnen med mokka og karamellkremen og ha gjerne litt revet koke eller sukkerfri sjokolade over (feks sukrin sjokolade)
La kaken stå i kjøleskap til den skal serveres.
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbokake #lavkarbokos #mat #helg #mattips #lavkarbotips #fredag #hverdag #november
Det så veldig godt ut (:
Mokka og karamell hørtes jo helt nydelig ut… God helg <3
Tusen takk :)) ja dette er en kjempegod kake
Tusen takk :)) ja denne kaken er kjempegod <3