Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Sjokolade kjeks er så godt, og disse myke kjeksene er intet unntak – til og med barna her i huset ville ha mer (og de er kresne). 😊💗
Mandelmel inneholder ca 4 gram karbo per 100 gram (ifølge matvaretabellen.no) og i denne oppskriften er det 200 gram mandelmel så da blir det 8 gram karbo totalt, og med sjokolade (feks sjokoladeknappene til Frøkenholm.no) som inneholder 6 gram karbo per 100 gram, og jeg bruker 50 gram sjokolade i oppskriften så da blir det 3 gram karbo.
8 + 3 = 11 gram karbo totalt i hele deigen.
Så da blir det 11 karbo delt på 10 kjeks = 1,1 gram karbo per kjeks 💗.
Chocolate chip cookies
(ca 10 stk)
100 gram smør
50 gram Finesse bakesukker HER
1 egg
200 gram mandelmel, IKKE fettredusert
1 ts vaniljepulver HER
1 ts bakepulver
en liten knivspiss salt HER
50 gram hakket sukkerfri sjokolade, eller sjokoladeknapper fra frøkenholm.no (ikke sponset)
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Start med å smelte smøret.
Visp inn Finesse baksukker.
Tilsett egget og visp godt.
Sikt inn mandelmel, bakepulver, vaniljepulver og litt salt.
La deigen/ røren stå å svelle ca 10 minutter på kjøkkenbenken.
Bruk feks. en iskremskje til å legge klatter med røre utover et stekebrett med bakepapir. (OBS er deigen veldig våt slik at den bare renner utover kan du tilsette litt mer mandelmel).
Trykk deigen litt ned og form til runde kjeks.
Topp med hakket sjokolade som trykkes litt ned i deigen.
Sett kjeksene midt i ovnen i ca 10 – 15 minutt.
Kjeksen er ferdige når de har en gyllen farge, men vil fortsatt være ganske myk.
Ta ut brettet og la kjeksene stå å avkjøles på rist.
Håper det vil smake!