Hjemmelagde lavkarbo granolabarer

Hei 😊

Disse granolabarene er supergode og inspirert av flotte Emilie Nerengs sine granolabarer (se matkanalen).

Bli med meg på tur til vakre Hattebergfossen i Rosendal 💗😍

 

 

 

 

 

 

 

Granolabarer

3 dl granola (oppskrift under)

1 1/2  ss peanøttsmør

3 ss sukrin sirup gold

1 1/2 ts kanel

1 klype maldonsalt

 

Trinn 1: Lag granola:

(et glass)

130 gram mandler

130 gram valnøtter

80 gram gresskarfrø

1 liten klyp salt

ca 3 ss Sukrin gold

2 ss Sukrin sirup gold

1 ss kokosolje/ Cocosa

ca 0,25 dl vann

Etter steking: tilsett ca 70 gram kokosstrø

(ferdig granolablanding (helt avkjølt) kan oppbevares på tett glass eller boks)

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Hakk med en blender/ kjøkkenmaskin mandler og valnøtter.

Bland sammen mandler og nøtter med sukrin gold, litt salt, litt vann, kokosolje og sukrin sirup i en bolle.

Finn frem et stekebrett med bakepapir og bre granolaen over.

Sett til steking midt i stekeovnen ca 15 minutt.

Rør om innimellom med en stekespade / tresleiv under stekingen.

Når granolaen er blitt tørr og fått en gyllen farge er den ferdig.

La det avkjøles litt så tilsettes kokostrø.

Når den er helt avkjølt er den klar for å lage granolabarer.

 

Trinn 2: Lag granolabarer:

Bland sammen peanøttsmør, sukrinsirup gold, kanel og salt i en bolle.

Tilsett 3 dl granola og rør godt til alt er dekket med sirup og peanøttsmør.

Fordel granolablandingen utover en liten form ca 12 X 18 og press flatt med feks en slikkepott eller baksiden av en sleiv.

Sett i fryseren i 30 minutt.

Skjær opp med en skarp kniv. Oppbevar i fryser eller kjøleskap.

Jeg pakket de inn slik som Emilie gjorde med matpakkepapir og hemp hyssing 😊

Håper det vil smake!

 💗

Ønsker deg en super dag!

 

 

#granola #granolabarer #influencer #lavkarbo #lowcarb

6 kommentarer
    1. Heisann! Kan man bruke noe annet enn peanøttsmør? (Har peanøtt allergi) kunne man brukt mandelsmør ?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg