Hei 😊
Dette er den ultimate tur-sjokoladen! Stek vaflene gjerne dagen før du skal på tur, da de trenger litt tid til å tørke.
Lag først 6 stk vafler:
4 egg
2 ss sukrinmelis (eller annen søtning, husk mengde justering)
80 gram mandemel (IKKE fettredusert)
1 boks seterrømme
1 ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljeessens
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
ca 2 ss fiberhusk
Du trenger også ca 150 gram sukkerfri sjokolade til topping.
Visp egg og sukrin sammen.
Tilsett rømme og visp godt.
Ha mandelmelet, vanilje, kardemomme, litt og litt fiberhusk og tilslutt bakepulver i røren.
Visp sammen ingrediensene til en litt tykk vaffelrøre, vent ca et minutt og tilsett mer fiberhusk visst røren er for tynn (fiberhusk er et bindemiddel), og stek de gyldne (jeg smurte jernet med smør) i et vaffeljern.
Skjær hver vaffel i tre deler og legg de i stekeovnen på rist på 120 grader og stek i ca 30 minutter til de er mer tørre.
Legg de på rist i romtemperatur et par timer til de er helt tørre (gjerne over natten).
Smelt ca 150 gram sukkerfri sjokolade over vannbad og smør utover hver del.
Sett i kjøleskap for å stivne.
Jeg la et matpakkepapir mellom hver del da jeg la de i matboks for å ta de med på tur.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en fin dag!
💗
#lavkarbo #kvikklunsj #hjemmelagetkvikklunsj #sjokolade #sukkerfri #påske