Hei alle sammen!
Veldig kjekt at flere leser bloggen vår og veldig hyggelig med alle kommentarene! Vi har fått en etterspørsel på glutenfri pasta så i dag lager vi glutenfri Tagliatelle. Denne pastaen er litt gulere på farge, men smaker veldig likt på vanlig pasta og den er kjempegod!
Glutenfritt mel som kjøpes på helsekost eller dagligvarebutikk er ofte ganske dyrt, men vi har vært på asiatisk butikk og kjøpt kikertmel og rismel til en billig penge. Så 4 porsjoner hjemmelaget glutenfri pasta koster deg mindre enn 20 kr. Men med tilbehør koster denne retten ca 80 kr.
Glutenfri Tagliatelle med kyllingrull i tomatsaus
Glutenfri pasta
(4 store porsjoner)
- 60 gram rismel
- 100 gram finmalt kikert mel
- 2 ss olivenolje
- 2 egg
Bland alle ingrediensene i en bolle og kna deigen godt til den kjennes fast og fin og uten å være klissete.
Når deigen er klar kan du enten kjevle den ut ca 1 mm tynn eller bruke pasta maskin som dere ser her på bildet, det blir litt mindre jobb. En kan bruke feks et pizzahjul til å skjære ut strimler av pastaen til Tagliatelle.
La de tørke utover et kjøkkenhåndkle mens du begynner på kyllingen.
Kyllingrull
- 500 gram kylling lårfilet
- 1/2 ts salt
- 1/2 pepper
- 1 ts brunt råsukker (kan også bruke vanlig hvitt sukker)
- 125 gram ferdigskivet bacon, ca 9 skiver trenger du til rullene og resten kan du ha i tomatsasuen
- Edamer ost, en osteskive til hver kylling
- 1/2 sjalott løk
Flat ut kylling lårfiletene og tilsett salt, sukker og pepper. La de ligge og marineres i dette i ca 10 minutter.
Ha et bacon på et skjærebrett eller fat. Legg en kyllingdel oppå og en del ost (del gjerne osten i mindre deler da det er lettere å rulle sammen) på toppen. Rull sammen fra langsiden slik at osten og kyllingen er lukket inn i bacon.
Stekes på svak varme med 1/2 sjalottløk og resten av baconet visst du har noe til overs i ca 5 minutter på hver side under lokk.
Snus forsiktig så baconet ikke åpner seg etter ca 5 minutter. Det er viktig at kjøttet er helt gjennomstekt før det smakes på.
Tomatsaus
- 3 ss tomatpure
- 1/4 ts salt
- pepper
- sukker
- 3 dl vann
Når kyllingrullene er lettere stekt kan du legge de på et fat med lokk over og lag tomatsaus i stekepannen med litt bacon og løk.
Sett vann til å koke i en stor kasserolle til pasta. Viktig at vannet koker før du tar pastaen oppi.
Tilsett tomatpure og vann, i stekepannen og smak til med salt, sukker og pepper.
Bland alle ingrediensene og la det småkoke i ca 5 minutter.
Legg kyllingrullene oppi tomatsausen igjen og la det småkoke på lav varme under lokk slik at kyllingrullene blir helt gjennomstekte.
Når du ser osten lekker ut av kyllingrullene er de ferdig.
Skjær gjennom en for å kontrollere om de er ferdige.
Legg pasta i det kokende vannet i kasserollen og la det koke i ca 8 minutter. Hell pastaen over i en sil og sil av vannet. Du kan røre litt i pastaen etter 2-3 minutter. Denne pastaen brekker litt lettere så vær forsiktig når du rører om.
Da er alt klart for servering 🙂
Håper dere liker dette!
Buon appetit!
#glutenfri #pasta #helse #blogg
Nam så kjempe godt ut 🙂 perfekt til min mamma som må spise glutenfritt.
gien: Så bra! 🙂
dett m¨jeg jo bare prøve. var den ikke vanskelig å kjevle ut og håndtere?
morsmiddag: Nei, deigen er lett å håndtere, nesten som en vanlig pasta deig.
Hm veldig veldig spenede. TUSEN TAKK
Åhh det så utrolig godt ut 🙂
morsmiddag: Bare hyggelig. Håper du vil like det:)
Silje Eriksen: Tusen takk:) Denne glutenfri pastaen smaker veldig likt på vanlig pasta, så den anbefales 🙂
Dette ser godt ut!
Rolf:Tusen takk 🙂 Ja det smakte veldig godt!
Å nam! Denne skal jeg lage 😀
Egeo: Ja den anbefales:) ha en fin fredag!